SLS: Igrao se Simić, Zvezda spremna za PSŽ!

Prečke i poništeni golovi obeležili pobedu Zvezde protiv Napretka! Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Napredak pred svojim navijačima u 20. kolu Superlige rezultatom 3:0.  Žurka na "Marakani" i neizvesnost oko sastava za PSŽ. . .  Crveno-beli sigurni protiv Napretka, iako su ponovo bili bez nekoliko standardnih prvotimaca.  Crveno-beli rutinski slavili protiv Napretka iz Kruševca – 3:0.

Fudbal 09.12.2018 | 10:30
SLS: Igrao se Simić, Zvezda spremna za PSŽ!
Zvezda je ostvarila i 18. pobedu u ligi, u kojoj još uvek nema nijedan poraz, dok je Napredak poražen po treći put.

Crveno-beli su dominirali od početka do starta, igrajući u kombinovanom sastavu na koji se odlučio trener Vladan Milojević.

Ovaj meč i ubedljiva pobeda ujedno je bila i uvertira pred duel poslednjeg kola Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena, koji se igra u utorak. 

Zvezda je napadala od samog starta i rešila da gostima pokaže da nema nameru da ovaj duel shvati olako, a to su uspeli da urade već u 13. minutu. 

Veljko Simić je iskoristio dobru priliku i vrlo efektivno savladao golmana Petrovića, koji nije imao šanse. 

Crveno-beli su nastavili da napadaju i da stvaraju prilike. Prvo je Pavkov pogodio prečku, da bi u završnici prvog poluvremena isto uradio i Ebisilio, koji je fantastično šutirao iz slobodnog udarca, ali ostao uskraćen za gol zbog njegovog okvira. 

Zvezdi je, ujedno, poništen gol u nadoknadi prvog dela igre, kada je Pavkov prevario čuvara mreže Napretka, ali se Ben prethodno našao u ofsajdu.

U nastavku igre Napredak je nastavio da ne pokazuje ništa. Ređale su se prilike za Zvezdu i samo je bilo pitanje vremena kada će duplirati prednost. Nisu uspevali da iskoriste šanse koje su stvarali, ali im je zato pomogao Napredak.

Ben je izveo korner, da bi Vešković nesrećno zahvatio jednu bezopasnu loptu i matirao svog golmana, iako iz te situacije nikako nije bio ugrožen.

Napadi šampiona Srbije su nastavili da se ređaju, ali ne u tolikom broju koliko ranije. Ipak, defanzivci gostiju su se još jednom zbunili, poklonili loptu crveno-belima, a tu grešku je iskoristio Ben, koji je svoju odličnu igru krunisao pogotkom, svojim ukupno devetim.

Od tog gola, koji je "pao" u 79. minutu, nisu viđene neke zanimljivije situacije, sem kada je Ričmondu Boaćiju poništen gol. Boaći je bio najbliži golu protivnika, loptu smestio u mrežu, ali mu je pogodak poništen. On se nije previše bunio, jer je bio svestan svoje greške, tako da je ostalo konačnih 3:0.

Posle dva remija na "Rajku Mitiću", Napredak je doživeo poraz od Crvene zvezde u Beogradu. Treći uzastopni računajući i duele u Kruševcu. 

U prvoj utakmici 20. kola Superlige i jedinoj ove subote: Crvena zvezda - Napredak 3:0 (1:0).

Crveno-beli su poveli pogotkom raspoloženog Veljka Simića u 13. minutu, prednost je duplirana autogolom Dušana Veškovca u 60, a tačku je stavio Mohamed El Fardu Ben u 79.

Domaći fudbaleri, nošeni dobrom atmosferom sa tribina zbog proslave osvajanja svetske titule na današnji dan pre 27 godina, od starta su imali inicijativu i ređali šanse, dva puta okvir gola sačuvao je mrežu Kruševljana, a u nekoliko navrata i neprecizna završnica Zvezdinih igrača. 

Gosti su prvi put zapretili tek u finišu prvog poluvremena, po povratku sa odmora pokušali su da preuzmu inicijativu, međutim autogol posle kornera pola sata pre kraja potpuno ih je demoralisao za dalji tok meča.

Što se tiče crveno-belih, Vladan Milojević može da bude zadovoljan izdanjem svog tima, ali navijači zabrinuti sastavom koji će u utorak izaći na megdan Pari Sen Žermenu u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona. 

Vujadin Savić i Srđan Babić ponovo nisu bili u protokolu, pa je Filip Stojković bio prinuđen da kao i protiv Spartaka igra štopera. Branko Jovičić i Marko Marin ušli su pola sata pre kraja, a Ričmond Boaći je odigrao poslednjih 15 minuta, dok je Milan Borjan ostao na klupi kako bi se dodatno odmorio posle nezgodnog pada prošle srede u Subotici.

Čini se da u ovom trenutku prednost u napadu ima Milan Pavkov, međutim dvostruki strelac i junak pobede nad Liverpulom nije uspeo da se upiše u strelce od tada, a ovo je bila njegova četvrta utakmica. I imao je nekoliko vrlo dobrih prilika...

Lorenco Ebisilio se opet našao u startnoj postavi, ali zbog odlične partije Veljka Simića neće čuditi ako mladi vezista u utorak zauzme mesto na levom krilu, uz Marina u sredini i Bena po desnoj strani. 

Videćemo šta će Milojević i njegovi saradnici smisliti za utorak, ono što je trenutno bitno - Crvena zvezda je upisala i 18. pobedu uz dva remija u 20 superligaških utakmica ove sezone, tako da je uvećala prednost u odnosu na drugoplasirani Radnički iz Niša, koji u nedelju igra protiv Spartaka kod kuće, na 12 bodova. 

U poslednjem kolu pred zimsku pauzu, Zvezda u subotu igra na Banovom brdu protiv Čukaričkog, a petoplasirani Napredak dočekuje Radnički Niš.

Zvezda je rešila kruševački rebus pred PSŽ! Ekipa koja je stvarala silne glavobolje Vladanu Milojeviću tokom prošle sezone, ove večeri na Marakani je bila samo puki sparing partner. Odlična partija Veljka Simića bila je dovoljna da se „ponište“ svi aduti Milorada Kosanovića, koji su imali 15 – minutni period solidnog izdanja. Sa velikim oscilacijama u igri Napredak je mogao samo da čestita šampionu na još jednoj prvenstvenoj pobedi – 3:0

Igrači Crvene zvezde propustili su prilikuda nabilduju mišiće samopouzdanja uoči duela sa PSŽ-om. Navijači Crvene zvezde, posebno, u prvom poluvremenu, u neverici su gledali kako njihov tim promašuje šanse. Tandem Ebesilio-Simić radio je odličan posao, vezivao u čvor kompletnu postavu gostiju i pripremao šanse Pavkovu i Benu. Ofanzivci Crvene zvezde kao da su želeli da sačuvaju barut za ono što ih čeka za tri dana. Bez kalkulacija igrao je Veljko Simić. Pružio je mladi ofanzivni vezista možda i najbolju partiju od kada je ponovo zadužio dres matičnog kluba. Stalno je bio u akciji, stalno u završnici i blizu gola... Zvezda je delovala mnogo slabije u drugom poluvremenu što je u pojedinim trenucima žestoko ljutilo Vladana Milojevića. Ipak, cilj pred dolazak Parižana je ispunjen.

Mnogo različitih mišljenja ima među navijačima Crvene zvezde oko statusa i igrama Veljka Simića,ali da je nekadašnji član Bazela učinkovit – jeste. Ponovo je Veljko Simić osvetlao Zvezdi trijumfalni put. Pre tri dana u Subotici bio je raspložen za asistencije, a ove noći u Ljutice Bogdana je prvušansu pretvorio u pogodak. Do sedmog gola u prvenstvu Veljko Simić je stigao posle prekide i pada koncentracije tima Milorada Kosanovića. Ostavili su Čarapani samo Dimića na 16 metara od gola Petrovića, usledio je prizeman udarc i vođstvo.

Pravo je čudo kako su Kruševljani sačuvali kožu na travi Marakane u prvih 45 minuta. Gosti su udavljeni visokim presingom Milojevićevog tima. Ostali su bez prabih lopti Vukanović i Alivodić, pa smo na drugom delu terena videli festival lepih akcija i velikih promašaja.

Uz Simića koji je na sitne komade seckao defanzivni poredak Kosanovićevog tima, jako prisutan je bio Lorenco Ebesilio. Ponovo su do izražaja došle plejmejkerske sposobnosti punačkoh Holanđanina. I ne samo to. Odličnim udarcem iz slobodnog udarca Ebesilio je pogodio prečku. Okvir gola pogodio je i Pavkov, a seriju zicera proširio je i El Fardu Ben sporom reakcijom. Štoper gostiju Marinković je uspeo da ga izblokira u poslednjem trenutku.

U pravom stanju hiberancije bili su Čarapani. Ukočeni pokretljivom igrom Zvezdinog manvera, Napredak je uspeo da veže nekoliko smislenih pasova tek u finišu prvog poluvremena. Kao da je povreda Ndijajea u 12. minutu dodatno ukočila Kruševljane koji su jedinu šansu imali u finišu prvog poluvremena. Posle odlične akcije Nemanje Petrovića, Alivodić je mogao i morao bolje.  Neometan sa 16 metara šutirao je pored gola.

Nastavak je doneo drugačiju sliku. Napredak je pomerio linije tima, svestan da nema više šta da čeka. Uzeli su loptu Kruševljani domaćinu, bilo je pokušaja... Ali do gola je ponovo stigla Crvena zvezda. I to iz nehata. Na nabačenu loptu Bena iz kornera nespretno je reagovao Dušan Veškovac. Naletao je na loptu i pogodio sopstvenu mrežu. Bio je to kraj svih neizvesnosti.

Do kraja meča Ben je popravio statistiku još jednim golom posle izgubljene lopte Baha.

CRVENA ZVEZDA – NAPREDAK 3:0 (1:0)

/Simić 13, Veškovac 61ag, Ben 79/

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: 4.500

Sudija: Aleksandar Vasić

CRVENA ZVEZDA: Popović - Gobeljić, Stojković, Degenek, Rodić - Jovančić (61. Jovičić), Krstičić - Ben, Ebisilio (61. Marin), Simić - Pavkov (75. Boaći).

NAPREDAK: Ni. Petrović - Boranijašević, Veškovac, Marinković, Ne. Petrović - Baha (81. Eskić), Kostić - N'Diaje (12. Rušević), Vulić, Vukanović - Alivodić (77. Zec).

Sudija: Aleksandar Vasić.

SUPERLIGA, 20. kolo:

Crvena zvezda - Napredak 3:0 (1:0)
/Simić 30, Veškovac 60, Ben 79/

nedelja

Dinamo - Voždovac (13.00)
Mačva - Radnik
Radnički - Spartak
Zemun - Mladost
Rad - Partizan (17.00, Arena sport 1)
Bačka - Vojvodina 17.00
Proleter - Čukarički

Tabela: Crvena zvezda (+1) 56, Radnički 44, Partizan 40, Čukarički 38, Napredak (+1) 33, Mladost 29, Proleter 26, Vojvodina 26, Radnik 22, Mačva 21, Bačka 17, Spartak 16, Voždovac 16, Zemun 15, Rad 15, Dinamo 7.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar