ИТА: Голеада Наполија, Фрозиноне гори од Звезде!

Наполи убедљив, може ли тако и против Ливерпула? Фудбалери Наполија победили су Фрозиноне пред домаћим навијачима са 4:0 у 15. колу италијанске Серије А.  Наполи "копирао" Ливерпул пред "Енфилд" - 4:0! Фудбалери Наполија рутински стигли до нова три бода против Фрозинонеа, који није успео да затресе мрежу на Сан Паолу.  Севао Наполи, вратио се Гулам, Унас на Анчелотијевом столу оставио мотивационо писмо: Шефе, ту сам! Наполитанци спремни за Ливерпул. . .

Фудбал 09.12.2018 | 08:15
ИТА: Голеада Наполија, Фрозиноне гори од Звезде!
Наполи је био убедљив и остао на једноцифреном заостатку за лидером шампионата Јувентусом, док је Фрозиноне и даље у зони испадања.

Фудбалери Карла Анчелотија су повели у седмом минуту, преко Зјелинског, а Уна је дуплирао предност своје екипе пет минута пре краја првог полувремена.

За коначних 4:0 побринуо се Пољак Аркадијуш Милик. Он је прво затресао мрежу противника у 68, а затим и у 84. минуту чиме је потврдио да полако проналази препознатљиву форму. 

Наполи је одмарао неке битне играче у овом дуелу, с обзиром да их током наредне недеље очекује гостовање на Енфилду, где ће у мечу са Ливерпулом одлучивати о својој, али и туђој судбини у Лиги шампиона.

Десет дана послије побједе 3:1 над Звездом у Лиги шампиона навијачи Напуља гледали су на Сан Паолу још једну побједу својих љубимаца.

У мечу 15. кола Серије А Наполитанци су поново били ефикасни, док за разлику од црвено-бијелих, фудбалери Фрозинонеа нису успјели да постигну почасни погодак у Напуљу.

Наполи – Фрозиноне 4:0 (2:0)

Карло Анћелоти сачувао је Мертенса  за дуел са Ливерпулом у уторак, па се у нападу нашао Зјелински, а ротација је због повреда било и у одбрани и у везном реду.

Први пут ове сезоне у првом тиму Наполија нашао се Адам Унас и управо је млади Алжирац  био један од најзаслужнијих за убједљиву побједу, па  је заслужено испраћен овацијама двадесетак минута прије краја када је због лакше повреде рамена напустио терен.

Први аплауз напуљска публика упутила је ипак Зјелинском, који је у седмом минуту начео мрежу Фрозинонеа.

Гости из Фрозинонеа дошли су у Напуљ да се бране, док су домаћи контролисали игру и константно вршили притисак.

У везном реду Наполитанаца поред искусног Хамшика кључну улогу имао је Унас, момак којег је публика на Маракани могла да види у посљедњих 16 минута дуела са Црвеном звездом.

Алжирац је био врло расположен овог поподнева, а у 40. минуту практично је ријешио меч лијепим поготком са дистанце.

Није то било све од Унаса, видјели смо и неколико лијепих потеза...

... а потом и неколико сјајних додавања које његови саиграчи нису успјели да претворе у поготке.

Прво је Гулам погодио пречку у 49.  минуту, потом је Спортиело одбранио ногом шут Инсињеа, након још једног одличног паса Алжирца, да би у у 68. минуту одбранио и шут самог  Унаса.

Само минут касније Наполи је стигао до трећег поготка.

Гулам је извео корнер, а Милик био највиши у скоку и постигао свој шести гол ове сезоне, да би Пољак шест минута прије краја закључио другу узастопну побједу Наполија од 4:0 у дуелима са Фрозинонеом.

Већ су фудбалски фанатици широм света почели полако да заборављају да је лета 2017. Наполи издвојио округло 10.000.000 евра како би из Наполија довео Адама Унаса. Код Мауриција Сарија је у Серији А добио само 89 минута. Карло Анчелоти је другачији тип тренера. Воли да ротира, да цео тим држи утегнут. Данас се опкладио у Унаса и Алжирац је испоручио. Еврогол крилног фудбалера који је тек пре месец дана прославио 22. рођендан послао је Наполијевом шефу јасну поруку да се на Унасамоће рачунати. А цео тим је на Сан Паолу поручио Ливерпулу: спремни смо! Нејаки Фрозиноне послужио је као џак за ударање – 4:0 у првој утакмици суботњег програма 15. кола Серије А.

Пјотр Зјелински је већ у седмом минуте начео дављенике из зоне испадања после конфуизије у одбрани Фрозинонеа на корнер са леве стране стране, али трибине Сан Паола прокључале су у 40. када је Унас примио лопту на неких 40 метара од противничког гола, затим рутински избацио чувара из кадра и потом са неких 25 метара распалио из све снаге. Снага међутим није ишла науштрб прецизности, па је лопта завршила у самом рогљу гола немоћног Марка Спортијела. Без сумње кандидат за гол кола и Унасово мотивационо писмо на Анчелотијевом столу.

Муке Фрозинонеа ту се нису завршиле, мада Карлетов Наполи није као онај Саријев, који трпа докле год може. Анчелоти уме да дозира напоре, па је у наставку његов тим играо под ручном, али је и тако успео да још једну лопту смести у противничку мрежу. Овог пута корнер да десне стране, извео га је Фази Гулам, који се вратио на терен после 402 дана паузе због кидања лигамената колена, а на првој стативе највиши је био Аркадијуш Милик и то је било 3:0. Не и крај, пошто је у 84. Миликјош једном измакао пажњи чувара и само поставио ногу на још један Гуламов пас. Нема сумње да ће повратак алжирског левог бека и те како значити Наполију у наставку сезоне.

Иначе, Анчелоти је данас одмарао Раула Алибиола, Марија Руија, Фабијана Руиза, Хозеа Каљехона, Дриса Мертенса и на крају Давида Оспину, па је на голу дебитовао Алекс Мерет, који је летос Удинезеу плаћен 22.000.000 евра плус бонуси, али је на другом тренинту у Напуљу поломио кост у руци, да би му се потом и раме упалило због чега је тек сада стао на линију.

Пуно разлога за оптимизам пред одлучујућу утакмицу са Ливерпулом у Лиги шампиона. Бод води Наполи у нокаут фазу.

СЕРИЈА А - 15. КОЛО:

Наполи - Фрозиноне 4:0 (2:0)
/Зјелински 7, Унас 40, Милик 69, 84/

Каљари - Рома 2:2 (0:2)
/Јоница 85, Сау 90+5 - Кристанте 14, Коларов 41/

Лацио - Сампдорија 2:2 (0:1)
/Аћерби 79, Имобиле 90+6 пен - Кваљарела 21, Сапонара 90+9/

У недјељу:

Сасуоло - Фиорентина (12.30)
Емполи - Болоња (15.00)
Парма - Кјево
Удинезе - Аталанта
Ђенова - СПАЛ (18.00)
Милан - Торино (20.30)

Одиграно у петак:

Јувентус - Интер 1:0 (0:0)
/Манџукић 66/

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 43, Наполи (+1) 35, Интер (+1) 29, Милан 25, Лацио (+1) 25, Рома (+1) 21, Торино 21, Сампдорија (+1) 20, Сасуоло 20, Парма 20, Аталанта 18, Фиорентина 18, Каљари (+1) 17, Ђенова 15, СПАЛ 14, Удинезе 13, Емполи 13, Болоња 11, Фрозиноне (+1) 8, Кјево 2*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар