ITA: Goleada Napolija, Frozinone gori od Zvezde!

Napoli ubedljiv, može li tako i protiv Liverpula? Fudbaleri Napolija pobedili su Frozinone pred domaćim navijačima sa 4:0 u 15. kolu italijanske Serije A.  Napoli "kopirao" Liverpul pred "Enfild" - 4:0! Fudbaleri Napolija rutinski stigli do nova tri boda protiv Frozinonea, koji nije uspeo da zatrese mrežu na San Paolu.  Sevao Napoli, vratio se Gulam, Unas na Ančelotijevom stolu ostavio motivaciono pismo: Šefe, tu sam! Napolitanci spremni za Liverpul. . .

Fudbal 09.12.2018 | 08:15
ITA: Goleada Napolija, Frozinone gori od Zvezde!
Napoli je bio ubedljiv i ostao na jednocifrenom zaostatku za liderom šampionata Juventusom, dok je Frozinone i dalje u zoni ispadanja.

Fudbaleri Karla Ančelotija su poveli u sedmom minutu, preko Zjelinskog, a Una je duplirao prednost svoje ekipe pet minuta pre kraja prvog poluvremena.

Za konačnih 4:0 pobrinuo se Poljak Arkadijuš Milik. On je prvo zatresao mrežu protivnika u 68, a zatim i u 84. minutu čime je potvrdio da polako pronalazi prepoznatljivu formu. 

Napoli je odmarao neke bitne igrače u ovom duelu, s obzirom da ih tokom naredne nedelje očekuje gostovanje na Enfildu, gde će u meču sa Liverpulom odlučivati o svojoj, ali i tuđoj sudbini u Ligi šampiona.

Deset dana poslije pobjede 3:1 nad Zvezdom u Ligi šampiona navijači Napulja gledali su na San Paolu još jednu pobjedu svojih ljubimaca.

U meču 15. kola Serije A Napolitanci su ponovo bili efikasni, dok za razliku od crveno-bijelih, fudbaleri Frozinonea nisu uspjeli da postignu počasni pogodak u Napulju.

Napoli – Frozinone 4:0 (2:0)

Karlo Anćeloti sačuvao je Mertensa  za duel sa Liverpulom u utorak, pa se u napadu našao Zjelinski, a rotacija je zbog povreda bilo i u odbrani i u veznom redu.

Prvi put ove sezone u prvom timu Napolija našao se Adam Unas i upravo je mladi Alžirac  bio jedan od najzaslužnijih za ubjedljivu pobjedu, pa  je zasluženo ispraćen ovacijama dvadesetak minuta prije kraja kada je zbog lakše povrede ramena napustio teren.

Prvi aplauz napuljska publika uputila je ipak Zjelinskom, koji je u sedmom minutu načeo mrežu Frozinonea.

Gosti iz Frozinonea došli su u Napulj da se brane, dok su domaći kontrolisali igru i konstantno vršili pritisak.

U veznom redu Napolitanaca pored iskusnog Hamšika ključnu ulogu imao je Unas, momak kojeg je publika na Marakani mogla da vidi u posljednjih 16 minuta duela sa Crvenom zvezdom.

Alžirac je bio vrlo raspoložen ovog popodneva, a u 40. minutu praktično je riješio meč lijepim pogotkom sa distance.

Nije to bilo sve od Unasa, vidjeli smo i nekoliko lijepih poteza...

... a potom i nekoliko sjajnih dodavanja koje njegovi saigrači nisu uspjeli da pretvore u pogotke.

Prvo je Gulam pogodio prečku u 49.  minutu, potom je Sportielo odbranio nogom šut Insinjea, nakon još jednog odličnog pasa Alžirca, da bi u u 68. minutu odbranio i šut samog  Unasa.

Samo minut kasnije Napoli je stigao do trećeg pogotka.

Gulam je izveo korner, a Milik bio najviši u skoku i postigao svoj šesti gol ove sezone, da bi Poljak šest minuta prije kraja zaključio drugu uzastopnu pobjedu Napolija od 4:0 u duelima sa Frozinoneom.

Već su fudbalski fanatici širom sveta počeli polako da zaboravljaju da je leta 2017. Napoli izdvojio okruglo 10.000.000 evra kako bi iz Napolija doveo Adama Unasa. Kod Mauricija Sarija je u Seriji A dobio samo 89 minuta. Karlo Ančeloti je drugačiji tip trenera. Voli da rotira, da ceo tim drži utegnut. Danas se opkladio u Unasa i Alžirac je isporučio. Evrogol krilnog fudbalera koji je tek pre mesec dana proslavio 22. rođendan poslao je Napolijevom šefu jasnu poruku da se na Unasamoće računati. A ceo tim je na San Paolu poručio Liverpulu: spremni smo! Nejaki Frozinone poslužio je kao džak za udaranje – 4:0 u prvoj utakmici subotnjeg programa 15. kola Serije A.

Pjotr Zjelinski je već u sedmom minute načeo davljenike iz zone ispadanja posle konfuizije u odbrani Frozinonea na korner sa leve strane strane, ali tribine San Paola proključale su u 40. kada je Unas primio loptu na nekih 40 metara od protivničkog gola, zatim rutinski izbacio čuvara iz kadra i potom sa nekih 25 metara raspalio iz sve snage. Snaga međutim nije išla nauštrb preciznosti, pa je lopta završila u samom roglju gola nemoćnog Marka Sportijela. Bez sumnje kandidat za gol kola i Unasovo motivaciono pismo na Ančelotijevom stolu.

Muke Frozinonea tu se nisu završile, mada Karletov Napoli nije kao onaj Sarijev, koji trpa dokle god može. Ančeloti ume da dozira napore, pa je u nastavku njegov tim igrao pod ručnom, ali je i tako uspeo da još jednu loptu smesti u protivničku mrežu. Ovog puta korner da desne strane, izveo ga je Fazi Gulam, koji se vratio na teren posle 402 dana pauze zbog kidanja ligamenata kolena, a na prvoj stative najviši je bio Arkadijuš Milik i to je bilo 3:0. Ne i kraj, pošto je u 84. Milikjoš jednom izmakao pažnji čuvara i samo postavio nogu na još jedan Gulamov pas. Nema sumnje da će povratak alžirskog levog beka i te kako značiti Napoliju u nastavku sezone.

Inače, Ančeloti je danas odmarao Raula Alibiola, Marija Ruija, Fabijana Ruiza, Hozea Kaljehona, Drisa Mertensa i na kraju Davida Ospinu, pa je na golu debitovao Aleks Meret, koji je letos Udinezeu plaćen 22.000.000 evra plus bonusi, ali je na drugom trenintu u Napulju polomio kost u ruci, da bi mu se potom i rame upalilo zbog čega je tek sada stao na liniju.

Puno razloga za optimizam pred odlučujuću utakmicu sa Liverpulom u Ligi šampiona. Bod vodi Napoli u nokaut fazu.

SERIJA A - 15. KOLO:

Napoli - Frozinone 4:0 (2:0)
/Zjelinski 7, Unas 40, Milik 69, 84/

Kaljari - Roma 2:2 (0:2)
/Jonica 85, Sau 90+5 - Kristante 14, Kolarov 41/

Lacio - Sampdorija 2:2 (0:1)
/Aćerbi 79, Imobile 90+6 pen - Kvaljarela 21, Saponara 90+9/

U nedjelju:

Sasuolo - Fiorentina (12.30)
Empoli - Bolonja (15.00)
Parma - Kjevo
Udineze - Atalanta
Đenova - SPAL (18.00)
Milan - Torino (20.30)

Odigrano u petak:

Juventus - Inter 1:0 (0:0)
/Mandžukić 66/

TABELA: Juventus (+1) 43, Napoli (+1) 35, Inter (+1) 29, Milan 25, Lacio (+1) 25, Roma (+1) 21, Torino 21, Sampdorija (+1) 20, Sasuolo 20, Parma 20, Atalanta 18, Fiorentina 18, Kaljari (+1) 17, Đenova 15, SPAL 14, Udineze 13, Empoli 13, Bolonja 11, Frozinone (+1) 8, Kjevo 2*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar