Протест грађана у Београду

Протест због напада на Борка Стефановића под називом "Стоп крвавим кошуљама" одржан је у Београду.

Србија 08.12.2018 | 21:39
Протест грађана у Београду
Учесници протеста окупили су се на Платоу испред Филозофског факултета у Београду, а затим прошли поред Скупштине и зграде РТС-а у Таковској.

 Колона је наставила Светогорском и Македонском улицом и отишла до тржног центра Стакленац.

На протесту није било страначких обележја, иако су на њега позвале готово све опозиционе партије. Окупљени су носили транспарент на ком пише "Стоп крвавим кошуљама". 

Учесницима протеста се обратио глумац Бранислав Трифуновић, који је истакао да је реч о грађанском протесту.

"Драго ми је што сте овде, да нисте на Твитеру, Фејсбуку. Драго ми је што сте одлучили да се ова борба не може водити палцем, него лицима, грлом, ногама, урлањем, гласним урлањем. Зато вас молим да шетамо у миру, да шетамо насмејани, да шетамо да покажемо колико нас има и колико ће нас тек бити", поручио је Трифуновић. 

Повод за протест је напад на лидера Левице Србије Борка Стефановића 23. новембра у Крушевцу. Због напада на Стефановића ухапшене су три особе, а против њих поднете су кривичне пријаве.

(РТС)
(Фото: Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Велики вожд

08.12.2018 23:04

Њему је важно да има 75% подршке по тамо неким паланкама по истој матрици покушава да се понаша и Додик! Тек су заједно ПРИЗОР невиђени!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

09.12.2018 08:08

Како то Београдјани нисте подрзали протесте у Бањалуци због убиства Давида.А сад протестујете због једног сломитог носа оног политицара. Срамота да вас буде.

ОДГОВОРИТЕ