Protest građana u Beogradu

Protest zbog napada na Borka Stefanovića pod nazivom "Stop krvavim košuljama" održan je u Beogradu.

Srbija 08.12.2018 | 21:39
Protest građana u Beogradu
Učesnici protesta okupili su se na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a zatim prošli pored Skupštine i zgrade RTS-a u Takovskoj.

 Kolona je nastavila Svetogorskom i Makedonskom ulicom i otišla do tržnog centra Staklenac.

Na protestu nije bilo stranačkih obeležja, iako su na njega pozvale gotovo sve opozicione partije. Okupljeni su nosili transparent na kom piše "Stop krvavim košuljama". 

Učesnicima protesta se obratio glumac Branislav Trifunović, koji je istakao da je reč o građanskom protestu.

"Drago mi je što ste ovde, da niste na Tviteru, Fejsbuku. Drago mi je što ste odlučili da se ova borba ne može voditi palcem, nego licima, grlom, nogama, urlanjem, glasnim urlanjem. Zato vas molim da šetamo u miru, da šetamo nasmejani, da šetamo da pokažemo koliko nas ima i koliko će nas tek biti", poručio je Trifunović. 

Povod za protest je napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića 23. novembra u Kruševcu. Zbog napada na Stefanovića uhapšene su tri osobe, a protiv njih podnete su krivične prijave.

(RTS)
(Foto: Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Veliki vožd

08.12.2018 23:04

Njemu je važno da ima 75% podrške po tamo nekim palankama po istoj matrici pokušava da se ponaša i Dodik! Tek su zajedno PRIZOR neviđeni!

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

09.12.2018 08:08

Kako to Beogradjani niste podrzali proteste u Banjaluci zbog ubistva Davida.A sad protestujete zbog jednog slomitog nosa onog politicara. Sramota da vas bude.

ODGOVORITE