ПЛ: Из офсајда, из бијеса, па из "рукава" - Мо Салах!

Импресионирао је Салах овог поподнева на стадиону Борнмута и с три нова поготка се изједначио на првој позицији листе стрелаца Премијер лиге са Обамејангом.  Мохамеде, насмеши се, дао си први хет-трик у сезони! Салах поново на челу листе стрелаца у Премијер лиги, Ливерпул убедљив у Борнмуту - 4:0!

Фудбал 08.12.2018 | 15:45
ПЛ: Из офсајда, из бијеса, па из "рукава" - Мо Салах!
Какав меч Мохамеда Салаха, као одговор критичарима!

Није га било међу стрелцима у последња три меча Ливерпула, али је са три поготка на стадиону Борнмута повео свој тим до убедљиве победе (4:0), као и себе до деобе прве позиције на листи најбољих стрелаца Премијер лиге - Салах и Обамејанг сада имају по 10...

Истовремено, "гурнуо" је и Ливерпул на прву позицију домаћег шампионата са 42 бода, једним више од Ситија, тако да ће данас навијати за Челси који чека актуелног шампиона (18.30).

Салах је до првог гола дошао у 25. минуту, из недозвољене позиције (још два пута пре тога је био у офсајду што помоћни арбитар није приметио), када је притрчао на одбијену лопту Асмира Беговића после шута Роберта Фирмина и лагано лопту убацио у празну мрежу, чиме је тиму Јиргена Клопа знатно лакше било да излази на крај са отворенијим Борнмутом.

Повремено су претили, не и довољно опасно, да би Салах у 48. минуту уписао погодак након фаула, када би многи и пали...

Нагазио га је с леђа један играч Борнмута по пети, Салах је "стиснуо" зубе и наставио даље, а онда готово "из беса" шутирао и уз помоћ Нејтана Акеа савладао Асмира Беговића. Репрезентативац БиХ није имао среће ни у 68. минуту, када је други штопер Стивен Кук, неспретно реаговао на центаршут Ендрјуа Робертсона и матирао сопственог голмана.

Најлепши моменат меча виђен је у 77. минуту када је Мо Салах направио "шоу" пред голом ривала, заобишао Беговића, бирао где да шутира и пронашао "идеално место".

За хет-трик, други у дресу Ливерпула!

Мохамед Салах је поново пронашао праву форму. Фантастични Египћанин постигао је први хет-трик у сезони, који би могао да му помогне да скине оптерећење са својих плећа и почне поново да ужива у игри, јер је превише времена прошло од како нема осмеха на његовом лицу. А није га било ни данас, што је озбиљно почело да забрињава навијаче Ливерпула. Ипак, присталице Редса имају много разлога за задовољство, пошто је њихов тим био убедљи у Борнмуту, а што је још важније преузео је лидерску позицију у Премијер лиги и тако значајно оптерети Манчестер Сити пред данашње гостовање на Стамфорд Бриџу - 4:0 (1:0).

Ливерпул је имао дпста проблема да пробије отпор домаћина на старту утакмице, а у томе је успео управо захваљујући Салаху, који је том приликом био у офсајду након додавања Фирмина, али то помоћни арбитар није сигнализирао.

Све остало када су у питању Редси било је кристално чисто. Салах је голгетерски низ на овој утакмици наставио на само почетку другог полувремена. Фирмино је послао лопту до сјајног нападача Ливерпула, а овај је онда све сам урадио и на крају савладао Беговића.

Један од најслабијих актера утакмице био је снажни штопер Стив Кук, који није могао да похвата Ливерпулове нападаче, а на крају је нехотице и погодио сопствену мрежу. Био је то 68. минут, када је одлично пробио Робертсон, а Кук после несмотрене реакције послао лопту у Беговићевумрежу.

Чувар мреже из Босне и Херцеговине врхунац немоћи на овом мечу доживео је у 77. минуту, када га је Салах два пута "бацао" на земљу пре него што је и трећи пут затресао противничку мрежу.

Салах је данас постао први играч Ливерпула још од Луиса Суареза и марта 2014. године који је успео да постигне хет-трик на гостовању. Салах је дошао до бројке од 56 голова на 74 меча у дресу Ливерпула. Довољно да му се осмех поново врати на лице, баш као што јесте навијачима Редса, који су данас уживали у његовој партији.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА 16. КОЛО:

Борнмут - Ливерпул 0:4 (0:1)
/Салах 25, 48, 77, Кук аг 68/

Арсенал - Хадерсфилд (16.00)
Барнли - Брајтон
Кардиф - Саутемптон
Манчестер јунајтед - Фулам
Вест Хем - Кристал Палас 
Челси - Манчестер сити (18.30)
Лестер - Тотенхем (20.45)

недеља

Њукасл - Вулверхемптон (17.00)

понедељак

Евертон - Вотфорд (21.00)

ТАБЕЛА: Ливерпул (+1) 42, Сити 41, Тотенхем 33, Челси 31, Арсенал 31, Евертон 23, Борнмут (+1) 23, Јунајтед 23, Лестер 22, Брајтон 21, Вотфорд 20, Вулверхемптон 19, Вест Хем 18, Њукасл 13, Кристал Палас 12, Кардиф 11, Хадерсфилд 10, Саутемптон 9, Барнли 9, Фулам 9.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар