PL: Iz ofsajda, iz bijesa, pa iz "rukava" - Mo Salah!

Impresionirao je Salah ovog popodneva na stadionu Bornmuta i s tri nova pogotka se izjednačio na prvoj poziciji liste strelaca Premijer lige sa Obamejangom.  Mohamede, nasmeši se, dao si prvi het-trik u sezoni! Salah ponovo na čelu liste strelaca u Premijer ligi, Liverpul ubedljiv u Bornmutu - 4:0!

Fudbal 08.12.2018 | 15:45
PL: Iz ofsajda, iz bijesa, pa iz "rukava" - Mo Salah!
Kakav meč Mohameda Salaha, kao odgovor kritičarima!

Nije ga bilo među strelcima u poslednja tri meča Liverpula, ali je sa tri pogotka na stadionu Bornmuta poveo svoj tim do ubedljive pobede (4:0), kao i sebe do deobe prve pozicije na listi najboljih strelaca Premijer lige - Salah i Obamejang sada imaju po 10...

Istovremeno, "gurnuo" je i Liverpul na prvu poziciju domaćeg šampionata sa 42 boda, jednim više od Sitija, tako da će danas navijati za Čelsi koji čeka aktuelnog šampiona (18.30).

Salah je do prvog gola došao u 25. minutu, iz nedozvoljene pozicije (još dva puta pre toga je bio u ofsajdu što pomoćni arbitar nije primetio), kada je pritrčao na odbijenu loptu Asmira Begovića posle šuta Roberta Firmina i lagano loptu ubacio u praznu mrežu, čime je timu Jirgena Klopa znatno lakše bilo da izlazi na kraj sa otvorenijim Bornmutom.

Povremeno su pretili, ne i dovoljno opasno, da bi Salah u 48. minutu upisao pogodak nakon faula, kada bi mnogi i pali...

Nagazio ga je s leđa jedan igrač Bornmuta po peti, Salah je "stisnuo" zube i nastavio dalje, a onda gotovo "iz besa" šutirao i uz pomoć Nejtana Akea savladao Asmira Begovića. Reprezentativac BiH nije imao sreće ni u 68. minutu, kada je drugi štoper Stiven Kuk, nespretno reagovao na centaršut Endrjua Robertsona i matirao sopstvenog golmana.

Najlepši momenat meča viđen je u 77. minutu kada je Mo Salah napravio "šou" pred golom rivala, zaobišao Begovića, birao gde da šutira i pronašao "idealno mesto".

Za het-trik, drugi u dresu Liverpula!

Mohamed Salah je ponovo pronašao pravu formu. Fantastični Egipćanin postigao je prvi het-trik u sezoni, koji bi mogao da mu pomogne da skine opterećenje sa svojih pleća i počne ponovo da uživa u igri, jer je previše vremena prošlo od kako nema osmeha na njegovom licu. A nije ga bilo ni danas, što je ozbiljno počelo da zabrinjava navijače Liverpula. Ipak, pristalice Redsa imaju mnogo razloga za zadovoljstvo, pošto je njihov tim bio ubedlji u Bornmutu, a što je još važnije preuzeo je lidersku poziciju u Premijer ligi i tako značajno optereti Mančester Siti pred današnje gostovanje na Stamford Bridžu - 4:0 (1:0).

Liverpul je imao dpsta problema da probije otpor domaćina na startu utakmice, a u tome je uspeo upravo zahvaljujući Salahu, koji je tom prilikom bio u ofsajdu nakon dodavanja Firmina, ali to pomoćni arbitar nije signalizirao.

Sve ostalo kada su u pitanju Redsi bilo je kristalno čisto. Salah je golgeterski niz na ovoj utakmici nastavio na samo početku drugog poluvremena. Firmino je poslao loptu do sjajnog napadača Liverpula, a ovaj je onda sve sam uradio i na kraju savladao Begovića.

Jedan od najslabijih aktera utakmice bio je snažni štoper Stiv Kuk, koji nije mogao da pohvata Liverpulove napadače, a na kraju je nehotice i pogodio sopstvenu mrežu. Bio je to 68. minut, kada je odlično probio Robertson, a Kuk posle nesmotrene reakcije poslao loptu u Begovićevumrežu.

Čuvar mreže iz Bosne i Hercegovine vrhunac nemoći na ovom meču doživeo je u 77. minutu, kada ga je Salah dva puta "bacao" na zemlju pre nego što je i treći put zatresao protivničku mrežu.

Salah je danas postao prvi igrač Liverpula još od Luisa Suareza i marta 2014. godine koji je uspeo da postigne het-trik na gostovanju. Salah je došao do brojke od 56 golova na 74 meča u dresu Liverpula. Dovoljno da mu se osmeh ponovo vrati na lice, baš kao što jeste navijačima Redsa, koji su danas uživali u njegovoj partiji.

PREMIJER LIGA 16. KOLO:

Bornmut - Liverpul 0:4 (0:1)
/Salah 25, 48, 77, Kuk ag 68/

Arsenal - Hadersfild (16.00)
Barnli - Brajton
Kardif - Sautempton
Mančester junajted - Fulam
Vest Hem - Kristal Palas 
Čelsi - Mančester siti (18.30)
Lester - Totenhem (20.45)

nedelja

Njukasl - Vulverhempton (17.00)

ponedeljak

Everton - Votford (21.00)

TABELA: Liverpul (+1) 42, Siti 41, Totenhem 33, Čelsi 31, Arsenal 31, Everton 23, Bornmut (+1) 23, Junajted 23, Lester 22, Brajton 21, Votford 20, Vulverhempton 19, Vest Hem 18, Njukasl 13, Kristal Palas 12, Kardif 11, Hadersfild 10, Sautempton 9, Barnli 9, Fulam 9.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar