Бата Мирковић: Рад је мој клуб, али желим побједу!

Партизан у недељу гостује Раду у 20. колу Суперлиге. Рад се грчевито бори за опстанак, Бати Мирковићу помешана осећања.

Фудбал 08.12.2018 | 19:30
Бата Мирковић: Рад је мој клуб, али желим побједу!
Четири узастопна пораза има Рад и "грађевинари" су у групи клубова (и то углавном из Београда), којима предстоји велика борба за опстанак у лиги.

Та чињеница не иде у прилог Партизану који у недељу гостује на Бањици у 20. колу Суперлиге (почетак утакмице у 17 часова, директан ТВ пренос Арена спорт 1). 

"То може да нам отежа посао", каже тренер Партизана Зоран Бата Мирковић пред сусрет са Радом, клубом у којем је поникао. 

Он каже да тренутна позиција Рада на табели (претпоследњи, са 15 бодова) не одговара квалитету и потенцијалу екипе и истиче да Партизану сигурно неће бити лако, уз временске услове какви су тренутно и тежак терен.

"Али, ми идемо на победу као и увек", порука је тренера Партизана.

Готово свака конференција за новинаре не може да прође без питања о ефикасности. Партизан је чак 6 пута ове сезоне победио 1:0. 

"Брзи гол? Хвала на питању, добро би дошао", лаконски је прокоментарисао Мирковић на питање новинара колико би то олакшало посао против рада, али је и у неким претходним мечевима Партизан рано давао голове, па је остајао без целог плена.

Зато је уследило питање да ли су он и сарадници разговарали са нападачима и играчима из офанзивне линије, којима је то у опсиу посла.

"Не само нападачи, имамо ситуације где се много играча налази у завршници и не шутира. Ми играмо офанзивно и то је прича за целу екипу. Морамо да будемо конкретнији, директнији, одлучнији у тим ситуацијама", каже Мирковић.

Кад год се сусретне са Радом, Бати Мирковићу није лако.

"То је мој клуб, ја сам тамо поникао, направио прве фудбалске кораке, клуб у којем сам највише научио и о фудбалу и о животу. Радујем се виђању са људима из Рада, али кад треба да укрстимо копља, није ми баш најлакше", рекао је уз осмех.

Парови 20. кола:

субота:

Црвена звезда - Напредак (19.00, Арена спорт 1)

недеља:

Динамо - Вождовац (13.00)
Мачва - Радник
Раднички - Спартак
Земун - Младост
Рад - Партизан (17.00, Арена спорт 1)
Бачка - Војводина 17.00
Пролетер - Чукарички

ТАБЕЛА: Црвена звезда 53, Раднички 44, Партизан 40, Чукарички 38, Напредак 33, Младост 29, Пролетер 26, Војводина 26, Радник 22, Мачва 21, Бачка 17, Спартак 16, Вождовац 16, Земун 15, Рад 15, Динамо 7.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар