Bata Mirković: Rad je moj klub, ali želim pobjedu!

Partizan u nedelju gostuje Radu u 20. kolu Superlige. Rad se grčevito bori za opstanak, Bati Mirkoviću pomešana osećanja.

Fudbal 08.12.2018 | 19:30
Bata Mirković: Rad je moj klub, ali želim pobjedu!
Četiri uzastopna poraza ima Rad i "građevinari" su u grupi klubova (i to uglavnom iz Beograda), kojima predstoji velika borba za opstanak u ligi.

Ta činjenica ne ide u prilog Partizanu koji u nedelju gostuje na Banjici u 20. kolu Superlige (početak utakmice u 17 časova, direktan TV prenos Arena sport 1). 

"To može da nam oteža posao", kaže trener Partizana Zoran Bata Mirković pred susret sa Radom, klubom u kojem je ponikao. 

On kaže da trenutna pozicija Rada na tabeli (pretposlednji, sa 15 bodova) ne odgovara kvalitetu i potencijalu ekipe i ističe da Partizanu sigurno neće biti lako, uz vremenske uslove kakvi su trenutno i težak teren.

"Ali, mi idemo na pobedu kao i uvek", poruka je trenera Partizana.

Gotovo svaka konferencija za novinare ne može da prođe bez pitanja o efikasnosti. Partizan je čak 6 puta ove sezone pobedio 1:0. 

"Brzi gol? Hvala na pitanju, dobro bi došao", lakonski je prokomentarisao Mirković na pitanje novinara koliko bi to olakšalo posao protiv rada, ali je i u nekim prethodnim mečevima Partizan rano davao golove, pa je ostajao bez celog plena.

Zato je usledilo pitanje da li su on i saradnici razgovarali sa napadačima i igračima iz ofanzivne linije, kojima je to u opsiu posla.

"Ne samo napadači, imamo situacije gde se mnogo igrača nalazi u završnici i ne šutira. Mi igramo ofanzivno i to je priča za celu ekipu. Moramo da budemo konkretniji, direktniji, odlučniji u tim situacijama", kaže Mirković.

Kad god se susretne sa Radom, Bati Mirkoviću nije lako.

"To je moj klub, ja sam tamo ponikao, napravio prve fudbalske korake, klub u kojem sam najviše naučio i o fudbalu i o životu. Radujem se viđanju sa ljudima iz Rada, ali kad treba da ukrstimo koplja, nije mi baš najlakše", rekao je uz osmeh.

Parovi 20. kola:

subota:

Crvena zvezda - Napredak (19.00, Arena sport 1)

nedelja:

Dinamo - Voždovac (13.00)
Mačva - Radnik
Radnički - Spartak
Zemun - Mladost
Rad - Partizan (17.00, Arena sport 1)
Bačka - Vojvodina 17.00
Proleter - Čukarički

TABELA: Crvena zvezda 53, Radnički 44, Partizan 40, Čukarički 38, Napredak 33, Mladost 29, Proleter 26, Vojvodina 26, Radnik 22, Mačva 21, Bačka 17, Spartak 16, Voždovac 16, Zemun 15, Rad 15, Dinamo 7.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar