Мирно окупљање у Новом Травнику

Мјештани Новог Травника окупили су се данас испред зграде Општине Нови Травник како би одали почаст и изразили жаљење због трагичне саобраћајне несреће у којој су погинуле мајка и кћерка.

Босна и Херцеговина 08.12.2018 | 13:36
Мирно окупљање у Новом Травнику
Мајка и кћерка су страдале синоћ када је на њих аутомобилом Опел Астра налетио 34-годишњи Нермин Рустемпашић код којег је установљено више од три промила алкохола у крви.

"Дошли смо да осудимо ово што се десило, а истовремено да дамо подршку породицама које су имале трагичне случајеве на простору цијеле БиХ. Ми смо данас и сутра прогласили даном жалости. Сви који смо на функцијама имамо одговорност за овакве случајеве. Више пута сам упозоравао да тренутно имамо 20 људи којима треба одузети возачке дозволе. Ми ћемо настојати да осигурамо поједине улице да се не дозволи оваквим људима да дивљају по граду. Ова несрећа је аларм институцијама да се обрачунају с особама које изазивају овакве несреће", казао је начелник општине Рефик Лендо.

Како су казали мјештани Новог Травника, Рустемпашић је од раније познат полицији, али и Новотравничанима који кажу да је и раније имао проблема с алкохолом.

За преминуле су данас упаљене и свијеће, а више од стотину мјештана пред зграду Општине је дошло након што је догађај најављен преко друштвених мрежа.

"Жао нам је што се ово догодило. Ово нас је све потресло. Надам се да ће власти учинити све и да ће подузети адекватне мјере и санкционисати овакве случајеве. Ово је жалост за сваког грађанина и државу. Иако нам долази Божић, ми се не можемо радовати", казао је дон Анто Ледић.

Подсјећамо, у несрећи која се догодила нешто прије 21 сат смртно је страдала 30-годишња А.Х. која је преминула на мјесту догађаја, док је њена деветогодишња кћерка битку за живот изгубила на путу до болнице. На Клинички центар Универзитета у Сарајеву с повредама главе превезени су четверогодишњи син А.Х. те син главног имама Новог Травника. Четврто дијете, такође син имама, налази се у травничкој болници.

Рустемпашић би сутра требао бити предат тужилаштву, пренио је Клиx.



БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Зехрудин

08.12.2018 12:57

Ја говорим и писем има два цовјека добар и лос мозда цовјек није лос али не смије пити и возити то је убиство са предумсљајем у америци то је та политика која води народ у пропаст то је доказ ко је следециили у сарајву или бања луци ИТД док су мајмуни додик изетбеговиц и цовиц главни тако це бити и сви бјезе драги мој народе

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

08.12.2018 13:27

Тек кад се овакви буду смицали по аутоматизму..постајемо дрзава..Ни стрјељање немозе ову породицу вратити на пут..хајде да је то било слуцајно,него фрајер пијан,замисли и сад се треба наци адвокат да га брани..и адвоката убити који се прихвати да га брани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.12.2018 13:55

Сасвим исправан коментар! Ја би зуб за зуб,главу за главу,па нека остали размисљају! Док се то не поцне радити на залост бице оваквих кретена јос! Због његовог цејифа и хира страдасе невини,млади и недузни!!! Мрцинетину на дозивотну,у самицу,с капљицом воде и по могуцности цесто му пустати звуцни тон јаке скрипе коцница!

Name

Шалабајзер

08.12.2018 18:40

Само ћу рећи то ако убијеш адвоката и ти си исти као овај Рустемпашић јер вршиш убиство,има суд нека он ради свој посао,закон је закон и он ће рећи свој суд у овоме случају а породици искрено саучешће

Name

Јеца

08.12.2018 13:52

Бозе ме сацувај,туга велика. А тог зликавца алкохолисаног у 21х навеце сто има преко 3 промила алкохола на дозивотну робију стрпати па нека тамо труне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта би са рођаком

08.12.2018 15:14

Шта би са са оним Додиковим рођаком што је аутомобилом усмртио ону дјевојку родом из Кнежева? Знамо да је писало да Је оптужница подигнута против њега али када је суђење?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марта

08.12.2018 15:50

Које судјење??? Не суди се родбини!!!

Name

ре Марта

08.12.2018 18:45

Па окружно тужилаштво је подигло оптужницу.До које се фазе стигло?

Name

Марта

09.12.2018 16:22

Мој коментар је био ИРОНИЦА! Теско нормалном народу у РС-у и ономе ко страда! Зао ми је те дјевојке и многих слицних њој!

Name

Ракија влада

08.12.2018 20:12

Сви кукате да немате хљеба, да сте гладни. Али за ракију и дуван имате новаца у изобиљу!

ОДГОВОРИТЕ