Mirno okupljanje u Novom Travniku

Mještani Novog Travnika okupili su se danas ispred zgrade Opštine Novi Travnik kako bi odali počast i izrazili žaljenje zbog tragične saobraćajne nesreće u kojoj su poginule majka i kćerka.

Bosna i Hercegovina 08.12.2018 | 13:36
Mirno okupljanje u Novom Travniku
Majka i kćerka su stradale sinoć kada je na njih automobilom Opel Astra naletio 34-godišnji Nermin Rustempašić kod kojeg je ustanovljeno više od tri promila alkohola u krvi.

"Došli smo da osudimo ovo što se desilo, a istovremeno da damo podršku porodicama koje su imale tragične slučajeve na prostoru cijele BiH. Mi smo danas i sutra proglasili danom žalosti. Svi koji smo na funkcijama imamo odgovornost za ovakve slučajeve. Više puta sam upozoravao da trenutno imamo 20 ljudi kojima treba oduzeti vozačke dozvole. Mi ćemo nastojati da osiguramo pojedine ulice da se ne dozvoli ovakvim ljudima da divljaju po gradu. Ova nesreća je alarm institucijama da se obračunaju s osobama koje izazivaju ovakve nesreće", kazao je načelnik opštine Refik Lendo.

Kako su kazali mještani Novog Travnika, Rustempašić je od ranije poznat policiji, ali i Novotravničanima koji kažu da je i ranije imao problema s alkoholom.

Za preminule su danas upaljene i svijeće, a više od stotinu mještana pred zgradu Opštine je došlo nakon što je događaj najavljen preko društvenih mreža.

"Žao nam je što se ovo dogodilo. Ovo nas je sve potreslo. Nadam se da će vlasti učiniti sve i da će poduzeti adekvatne mjere i sankcionisati ovakve slučajeve. Ovo je žalost za svakog građanina i državu. Iako nam dolazi Božić, mi se ne možemo radovati", kazao je don Anto Ledić.

Podsjećamo, u nesreći koja se dogodila nešto prije 21 sat smrtno je stradala 30-godišnja A.H. koja je preminula na mjestu događaja, dok je njena devetogodišnja kćerka bitku za život izgubila na putu do bolnice. Na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu s povredama glave prevezeni su četverogodišnji sin A.H. te sin glavnog imama Novog Travnika. Četvrto dijete, takođe sin imama, nalazi se u travničkoj bolnici.

Rustempašić bi sutra trebao biti predat tužilaštvu, prenio je Klix.



BN TV

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Zehrudin

08.12.2018 12:57

Ja govorim i pisem ima dva covjeka dobar i los mozda covjek nije los ali ne smije piti i voziti to je ubistvo sa predumsljajem u americi to je ta politika koja vodi narod u propast to je dokaz ko je sledeciili u sarajvu ili banja luci ITD dok su majmuni dodik izetbegovic i covic glavni tako ce biti i svi bjeze dragi moj narode

ODGOVORITE
Name

kuku nama sa nama

08.12.2018 13:27

Tek kad se ovakvi budu smicali po automatizmu..postajemo drzava..Ni strjeljanje nemoze ovu porodicu vratiti na put..hajde da je to bilo slucajno,nego frajer pijan,zamisli i sad se treba naci advokat da ga brani..i advokata ubiti koji se prihvati da ga brani

ODGOVORITE
Name

Re

08.12.2018 13:55

Sasvim ispravan komentar! Ja bi zub za zub,glavu za glavu,pa neka ostali razmisljaju! Dok se to ne pocne raditi na zalost bice ovakvih kretena jos! Zbog njegovog cejifa i hira stradase nevini,mladi i neduzni!!! Mrcinetinu na dozivotnu,u samicu,s kapljicom vode i po mogucnosti cesto mu pustati zvucni ton jake skripe kocnica!

Name

Шалабајзер

08.12.2018 18:40

Само ћу рећи то ако убијеш адвоката и ти си исти као овај Рустемпашић јер вршиш убиство,има суд нека он ради свој посао,закон је закон и он ће рећи свој суд у овоме случају а породици искрено саучешће

Name

Jeca

08.12.2018 13:52

Boze me sacuvaj,tuga velika. A tog zlikavca alkoholisanog u 21h navece sto ima preko 3 promila alkohola na dozivotnu robiju strpati pa neka tamo trune.

ODGOVORITE
Name

Šta bi sa rođakom

08.12.2018 15:14

Šta bi sa sa onim Dodikovim rođakom što je automobilom usmrtio onu djevojku rodom iz Kneževa? Znamo da je pisalo da Je optužnica podignuta protiv njega ali kada je suđenje?

ODGOVORITE
Name

Marta

08.12.2018 15:50

Koje sudjenje??? Ne sudi se rodbini!!!

Name

re Marta

08.12.2018 18:45

Pa okružno tužilaštvo je podiglo optužnicu.Do koje se faze stiglo?

Name

Marta

09.12.2018 16:22

Moj komentar je bio IRONICA! Tesko normalnom narodu u RS-u i onome ko strada! Zao mi je te djevojke i mnogih slicnih njoj!

Name

Rakija vlada

08.12.2018 20:12

Svi kukate da nemate hljeba, da ste gladni. Ali za rakiju i duvan imate novaca u izobilju!

ODGOVORITE