ШПА: Дерби доброг фудбала...

Еспањол и Барселона укрштају копља на Корнели ел Прат.

Фудбал 08.12.2018 | 13:00
ШПА: Дерби доброг фудбала...
Еспањол је доживео пад форме у прилично незгодно време. Три везана пораза у Примери учинила су да Рубијев тим градски дерби са Барселоном дочека са седам бодова застатка у односу на љутог ривала, али и озбиљно пољуљаним самопоуздањем, па је заиста тешко очекивати да би могло да се догоди изненађење на стадиону Корнеља ел Прат. Иако, каталонски медији, па донекле и публика, верују у добар и неизвестан окршај (20.45, СК1).

Еспањол је прошле сезоне успео да заустави невероватан низ Барселониних победа у међуособним окршајима. На овом истом стадиону у првенству домаћин је испустио победу у самом финишу меча (1:1), док су у четрвтфиналу Купа краља успели да славе у првом мечу (1:0), али су у реваншу на Камп Ноу примили гол више (0:2).

Барселона се вратила у победнички ритам, преузела је прво место на табели и не жели да га напусти до краја сезоне. Гости имају квалитетнији тим и тренутно су у бољој форми. Верујемо да ће то успети да искористе у овој утакмици и дођу до сигурне победе, без обзира на што у првенству имају само једну победу на последња четири гостовања.

"Биће тежак дерби. Они су у доброј форми, играју добро код куће. Упркос недавним резултатима, за нас ће то бити захтеван тест. Овај Еспањол је опаснији од оног из прошле сезоне. Могуће је да Руби користи Барин модел, његове тимове је увек карактеросао снажан притисак на противника и то добро фунционише. Прошле сезоне више били дефазнивни, сада траже и желе лопту у свом поседу, како би преузели иницијативу", рекао је Валверде.

Ипак, то неће бити нимало лако учинити. Епањол је успео да унапреди игру из прошле сезоне, па сада игра врло отворено и смело, ако успе да дође до прилике да одговори противнику могао би да буде изузетно неугодан противник.

Постоји и неколико занимљивих детаља када је обрачун двојицетренера у питању. Руби је био део стручног штаба Барселоне у сезони 2013/2014, док је Валверде повезан са оба тима. Носио је дрес и Барселоне и Еспањола, а био је и тренер Еспањола од 2006. до 2008. године.

"Овај Еспањол жели да креира историју. Ови играчи желе да буду први који су победили Барселону на нашем стадиону у првенству. Ово је изазов. Морамо да искористимо свој стил и приредимо изнен ађење противнику. Желимо да имамо лопту у поседу, иако знамо да ће бити тешко одузети је од Барселоне", каже Руби.

Лионел Меси је већ пообарао све могуће рекорде у шпанском фудбалу, а и са 18 постигнутих голова је најбољи срелац у историји дербија. Ипак, још један гол му фали да постане играч који је генерално дао највише Еспањолу.

Оно што би могла да буде олакшавајућа околност за Еспањол јесте чињеница да Барселона и поред тога што је прва на табели не игра на врхунцу форме. Валверде је свестан да ће му за бодове против Еспањола бити потребно да његов тим одигра најбољи могући фудбал у овом тренутку. Каталоници ће моћи да рачунају са Луиса Суареза, али не и Артура, а ван строја су и Серђи Роберто, Умтити, Рафиња, Сампер и Малком. Са друге стране, Еспањол је комплетан. У стартну поставу се враћа Гарсија, док ће Налдо на клупу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар