Дончић: Тешко ми је...

Репрезентативац Словеније не крије разочарање што његов тим неће играти на Свјетском првенству сљедеће године.

Кошарка 10.12.2018 | 16:30
Дончић: Тешко ми је...
Лука Дончић није био у прилици да помогне репрезентацији Словеније у квалификацијама за Свјетско првенство сљедеће године.

Актуелни европски шампиони неће се такмичити на Мундобаскету, а младом кошаркашу Даласа то тешко пада.

"Разочаран сам. Ми смо прваци Европе и требало је да играмо у Кини", поручио је Дончић из САД.

Словенци без помоћи неколицине важних играча нису успјели да обезбиједе мјесто на Свјетском првенству.

"Да будете европски прваци, а да не играте на Свјетском првенству... то је веома тешко. Не знам зашто су мијењали квалификациони систем", разочарано је млади словеначки ас.

Он је поручио да жели да игра за своју репрезентацију у будућности, када му год прилике то буду дозволиле.

"Олимпијске игре, Еуробаскет, сљедеће Свјетско првенство - желим да играм за Словенију кад год будем на располагању. Сигурно ћу помоћи својој репрезентацији, ако ме не буду омеле повреде", навео је Лука Дончић.

Тренутно најбољи руки НБА лиге је уз Горана Драгића био лидер Словенаца на Евробаскету 2017, а без њих двојица "Змајчеки" нису успели да изборе СП.

"Много сам разочаран. Ми смо европски шампиони, требало би да играмо. То је тешко. Не знам зашто су променили квалификациони систем. Желим да играм за репрезентацију где год могу, на Олимпијским играма, следећем ЕП, следећем СП. Ако не будем повређен, играћу", рекао је Дончић. 

Дончић у дебитантској НБА сезони просечно бележи 18,1 поена уз 6,5 скокова и 4,3 асистенције по мечу. Без њега и Драгића Словенија је на 2-8 у својој квалификационој групи. 

Словенци као и већина земаља није могла да рачуна на своје НБА али ни већину играча из Евролиге јер су се термини квалификација поклапали са распоредом у два најпопуларнија клупска такмичења. 

Тако су и Американци наступали са играчима из развојне Г лиге, тренер Џеф Ван Ганди је користио 46 кошаркаша који су са 8-2 изборили СП. 

САД ће у Кини предводити тренер Сан Антонио Спарса Грег Поповић, а у екипи се очекују НБА звезде.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар