Dončić: Teško mi je...

Reprezentativac Slovenije ne krije razočaranje što njegov tim neće igrati na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine.

Košarka 10.12.2018 | 16:30
Dončić: Teško mi je...
Luka Dončić nije bio u prilici da pomogne reprezentaciji Slovenije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo sljedeće godine.

Aktuelni evropski šampioni neće se takmičiti na Mundobasketu, a mladom košarkašu Dalasa to teško pada.

"Razočaran sam. Mi smo prvaci Evrope i trebalo je da igramo u Kini", poručio je Dončić iz SAD.

Slovenci bez pomoći nekolicine važnih igrača nisu uspjeli da obezbijede mjesto na Svjetskom prvenstvu.

"Da budete evropski prvaci, a da ne igrate na Svjetskom prvenstvu... to je veoma teško. Ne znam zašto su mijenjali kvalifikacioni sistem", razočarano je mladi slovenački as.

On je poručio da želi da igra za svoju reprezentaciju u budućnosti, kada mu god prilike to budu dozvolile.

"Olimpijske igre, Eurobasket, sljedeće Svjetsko prvenstvo - želim da igram za Sloveniju kad god budem na raspolaganju. Sigurno ću pomoći svojoj reprezentaciji, ako me ne budu omele povrede", naveo je Luka Dončić.

Trenutno najbolji ruki NBA lige je uz Gorana Dragića bio lider Slovenaca na Evrobasketu 2017, a bez njih dvojica "Zmajčeki" nisu uspeli da izbore SP.

"Mnogo sam razočaran. Mi smo evropski šampioni, trebalo bi da igramo. To je teško. Ne znam zašto su promenili kvalifikacioni sistem. Želim da igram za reprezentaciju gde god mogu, na Olimpijskim igrama, sledećem EP, sledećem SP. Ako ne budem povređen, igraću", rekao je Dončić. 

Dončić u debitantskoj NBA sezoni prosečno beleži 18,1 poena uz 6,5 skokova i 4,3 asistencije po meču. Bez njega i Dragića Slovenija je na 2-8 u svojoj kvalifikacionoj grupi. 

Slovenci kao i većina zemalja nije mogla da računa na svoje NBA ali ni većinu igrača iz Evrolige jer su se termini kvalifikacija poklapali sa rasporedom u dva najpopularnija klupska takmičenja. 

Tako su i Amerikanci nastupali sa igračima iz razvojne G lige, trener Džef Van Gandi je koristio 46 košarkaša koji su sa 8-2 izborili SP. 

SAD će u Kini predvoditi trener San Antonio Sparsa Greg Popović, a u ekipi se očekuju NBA zvezde.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar