Велико признање: Мажић трећи на свијету!

Мажић трећи најбољи судија света, одмах испред Бриха! Међународна федерација за фудбалску историју и статистику (ИФФХС) изабрала је српског арбитра Милорада Мажића за трећег најбољег судију у 2018. години.  Испред српског арбитра само Питана и Кујперс.

Фудбал 08.12.2018 | 16:15
Велико признање: Мажић трећи на свијету!
Ова организација је као најбољег судију за 2018. прогласила Аргентинца Нестора Питану, човека који је био задужен за делегирање правде у финалу Светског првенства.

Питана је прво место заузео са 180 бодова на гласању, а иза њега се, са 100 бодова, нашао Холанђанин Бјорн Кујперс.

Мажићу је треће место донело 86 бодова, док се иза њега нашао судија који је остао у лошем сећању српској јавности, Немац Феликс Брих.

Брих је прошле године проглашен за најбољег судију у избору ИФФХС-а, а сада је заостао за Србином седам бодова.

Иза њих у најбољих десет у години редом су се нашли Џунејт Џакир, Ђанлука Роки, Алиреза Фагани, Антонио Лахуз, Дамир Скомина, те Сандро Рики.

У гласању за најбољег судију године учествовали су новинари и експерти из 90 земалај широм света, а ова награда додељена је по 32. пут.

Велико признање. Српски арбитар Милорад Мажић заузео је треће место на свету у избору Међунардне федерације за фудбалску историју и статистику. ИФФХС зе за најбољег у 2018. години изабрао АргентинцаНестора Питану, који је освојио 180 поена од стране новинара и стручњака из 90 различитих земаља.

Испред Мажића био је и одлични Холанђанин Бјорн Кујперс, који је освојио округло 100 поена. Мажић је имао 86 поена, а треће место му је најбољи резултат у каријери, с обзиром да је прошле године био на деветом месту, док је 2016. завршио на 21. позицији.

Мажић је у 2018. години достигао врхунац каријере, пошто је са својим сарадницима делио правду у финалу Лиге шампиона, а био је и главни фаворит за финале Мундијала. Међутим, пошто се тамо нашла Хрватска, ту улогу је преузео управо Питана.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар