Veliko priznanje: Mažić treći na svijetu!

Mažić treći najbolji sudija sveta, odmah ispred Briha! Međunarodna federacija za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS) izabrala je srpskog arbitra Milorada Mažića za trećeg najboljeg sudiju u 2018. godini.  Ispred srpskog arbitra samo Pitana i Kujpers.

Fudbal 08.12.2018 | 16:15
Veliko priznanje: Mažić treći na svijetu!
Ova organizacija je kao najboljeg sudiju za 2018. proglasila Argentinca Nestora Pitanu, čoveka koji je bio zadužen za delegiranje pravde u finalu Svetskog prvenstva.

Pitana je prvo mesto zauzeo sa 180 bodova na glasanju, a iza njega se, sa 100 bodova, našao Holanđanin Bjorn Kujpers.

Mažiću je treće mesto donelo 86 bodova, dok se iza njega našao sudija koji je ostao u lošem sećanju srpskoj javnosti, Nemac Feliks Brih.

Brih je prošle godine proglašen za najboljeg sudiju u izboru IFFHS-a, a sada je zaostao za Srbinom sedam bodova.

Iza njih u najboljih deset u godini redom su se našli Džunejt Džakir, Đanluka Roki, Alireza Fagani, Antonio Lahuz, Damir Skomina, te Sandro Riki.

U glasanju za najboljeg sudiju godine učestvovali su novinari i eksperti iz 90 zemalaj širom sveta, a ova nagrada dodeljena je po 32. put.

Veliko priznanje. Srpski arbitar Milorad Mažić zauzeo je treće mesto na svetu u izboru Međunardne federacije za fudbalsku istoriju i statistiku. IFFHS ze za najboljeg u 2018. godini izabrao ArgentincaNestora Pitanu, koji je osvojio 180 poena od strane novinara i stručnjaka iz 90 različitih zemalja.

Ispred Mažića bio je i odlični Holanđanin Bjorn Kujpers, koji je osvojio okruglo 100 poena. Mažić je imao 86 poena, a treće mesto mu je najbolji rezultat u karijeri, s obzirom da je prošle godine bio na devetom mestu, dok je 2016. završio na 21. poziciji.

Mažić je u 2018. godini dostigao vrhunac karijere, pošto je sa svojim saradnicima delio pravdu u finalu Lige šampiona, a bio je i glavni favorit za finale Mundijala. Međutim, pošto se tamo našla Hrvatska, tu ulogu je preuzeo upravo Pitana.

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar