По сваку цијену у Мадрид!

За Боку отказ, развод, аутомобил. . . ! Невероватни фанатици су ти Аргентинци!

Фудбал 09.12.2018 | 08:45
По сваку цијену у Мадрид!
Финале Копа Либертадорес између Боке Јуниорс и Ривер Плејта поново нам је показало колико се у Аргентини фудбал доживљава на посебан начин. Било је ту свега, од враџбина, сузавца, гађања аутобуса, повреда... Сада када се све пребацује у Мадрид на Сантјаго Бернабеу, цео доживљај добија нову димензију.

Највећи изазов за многе је како да скупе новац и стигну до Шпаније. Некима је проблем и како да добију слободне дане и дођу до стадиона Реал Мадрида.

Елем, Марка је зато позвала Николаса Матеру, из клуба навијача Боке који је објаснио на шта су све спремни навијачи тог клуба да би дошли у Мадрид (то све вероватно можемо да применимо и на навијаче Ривера).

"Знам људе који су се развели због Боке. Било је питање - ´Бока или ја´. То је љубав која не може да се заустави", објашњава Матера.

Каже да га дневно позове 300-400 навијача и нуде буквално аутомобиле за лет до Мадрида и улазницу за утакмицу против Ривера.

Ту се лудило не зауставља. Матера прича како су у Аргентини многи остали без посла због ове утакмице. Нису добили слободан дан, имали су прилику да бирају и одабрали су гледање Боке пре посла. Бројни су они који су целу своју уштеђевину дали за авионску карту и карту за меч, а биће и оних који неће имати новца за повратак у Аргентину.

Између љубави и лудила.

Реванш финал Копа Либертадорес игра се у недељу од 20 часова и 30 минута.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар