Po svaku cijenu u Madrid!

Za Boku otkaz, razvod, automobil. . . ! Neverovatni fanatici su ti Argentinci!

Fudbal 09.12.2018 | 08:45
Po svaku cijenu u Madrid!
Finale Kopa Libertadores između Boke Juniors i River Plejta ponovo nam je pokazalo koliko se u Argentini fudbal doživljava na poseban način. Bilo je tu svega, od vradžbina, suzavca, gađanja autobusa, povreda... Sada kada se sve prebacuje u Madrid na Santjago Bernabeu, ceo doživljaj dobija novu dimenziju.

Najveći izazov za mnoge je kako da skupe novac i stignu do Španije. Nekima je problem i kako da dobiju slobodne dane i dođu do stadiona Real Madrida.

Elem, Marka je zato pozvala Nikolasa Materu, iz kluba navijača Boke koji je objasnio na šta su sve spremni navijači tog kluba da bi došli u Madrid (to sve verovatno možemo da primenimo i na navijače Rivera).

"Znam ljude koji su se razveli zbog Boke. Bilo je pitanje - ´Boka ili ja´. To je ljubav koja ne može da se zaustavi", objašnjava Matera.

Kaže da ga dnevno pozove 300-400 navijača i nude bukvalno automobile za let do Madrida i ulaznicu za utakmicu protiv Rivera.

Tu se ludilo ne zaustavlja. Matera priča kako su u Argentini mnogi ostali bez posla zbog ove utakmice. Nisu dobili slobodan dan, imali su priliku da biraju i odabrali su gledanje Boke pre posla. Brojni su oni koji su celu svoju ušteđevinu dali za avionsku kartu i kartu za meč, a biće i onih koji neće imati novca za povratak u Argentinu.

Između ljubavi i ludila.

Revanš final Kopa Libertadores igra se u nedelju od 20 časova i 30 minuta.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar