Кокеза: Да ли сам некад поменуо смјену Крстајића?

Предсједник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза није дао конкретан одговор на питање о спекулацијама о наводној смјени селектора "орлова" Младена Крстајића, који није допутовао у Бањалуку иако је био најављен.

Фудбал 08.12.2018 | 11:00
Кокеза: Да ли сам некад поменуо смјену Крстајића?
Кокеза је у четвртак увече предводио делегацију Фудбалског савеза Србије на "Црвено-плавој вечери" Фудбалског клуба Борац у Бањалуци и окупљеним новинарима је најприје истакао да је јако задовољан што је дошао у Републику Српску.

"Прије свега јако ми је драго што сам у Бањалуци и Републици Српској, која има посебно мјесто у мом срцу и увијек се осјећам позитивно и лијепо кад дођем. Посебна ми је част што смо ми из ФСС дошли да увеличамо манифестацију Борца, клуба са највећом традицијом и највећим брендом Републике Српске. Сви из града, републике, ФС РС и ми из ФС Србије наћи ћемо начин да помогнемо Борцу. Мислим да је дошло вријеме да се Борац најприје врати у Премијер лигу БиХ, а онда за годину, двије, не више од три, титулу из Сарајева или Мостара врати у Бањалуку. Грађани Бањалуке, људи у Српској то заслужују", рекао је први човјек ФСС.

Није тајна да Бањалука подржава и навија за "орлове" и радо би угостила репрезентацију Србије. "На ту темо смо разговарали прије 10 или 15 дана у ФСС и идеја постоји. Видјећемо да пронађемо начин како бисмо то реализовали."

Српски тим је побједник групе у Лиги нација, а недавно је добио и противнике у квалификацијама за Европско првенство, који су по мишљењу Кокезе, веома незгодни и опасни.

"Постоје два пута за пласман на Европско првенство. Кроз квалификације и кроз Лигу нација, гдје смо заузели прво мјесто. У нашој групи квалификација је актуелни првак Европе Португалија, ту су и Украјина, Литванија и Луксембург. Изузетно тешка група о чему најбоље говори да је с нама европски првак, а поред тога смо на посљедњих пет утакмица изгубили од Украјине. Али, то је прошлост и сигуран сам да ће домаћинским приступом наши фудбалери, који су изнијели Лигу нацију, а и неки други који сигурно заслужују позив, успјети да обезбиједе да се Србија нађе на шампионату Европе."

А да ли ће их кроз квалификације водити актуелни селектор Младен Крстајић, који је био најављен на црвено-плавој вечери Борца, али се није појавио, Кокеза није дао конкретан одговор.

Београдски медији су у посљедње вријеме "подгријавали" атмосферу да је Крстајићева смјена веома извјесна.

"Медији извјештавају и пишу шта мисле да треба, то је у опису њиховог посла. Ја не знам да ли сте некад чули моју изјаву на ту тему", изјавио је Кокеза, а на наше потпитање да смо зато и жељели да сазнамо јер смо добили прилику, додао је: "Одговорио сам".

Предсједник ФСС је потом истакао да ће ФСС временом слиједити сва упутства ФИФА и УЕФА кад је ријеч о увођењу видео технологије иако је признао да је то у овом тренутку "тешко питање".

"Разговарали смо на тему ВАР-а са људима из УЕФА и ФИФА, сачекаћемо још најмање годину дана јер је сама видео технологија јако скупа и за клубове и за ФСС, али вјерујем да ћемо заједно радити на томе и очекујем да уколико то заживи у УЕФА и ФИФА такмичењима, у том правцу ће радити и ФСС."

На крају, није могао да прецизира да ли ће и када Србија одиграти пријатељски меч са селекцијом Републике Српске.

"Све што бих рекао би било нереално и неозбиљно. Рекао сам да би Србија могла да одигра неку пријатељску утакмицу у Бањалуци, али више од тога не могу да кажем јер немам релевантне информације. Морамо бити свјесни да сада пријатељских мечева готово и да нема откако је уведена Лига нација, па је и то додатна отежавајућа околност. Засад једино знамо да ће Србија играти једну пријатељску утакмицу у марту. Дарко Ковачевић и Ненад Бјековић се баве тим дијелом посла и у завршним су договорима са једном европском репрезентацијом", закључио је Кокеза.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

православац

08.12.2018 11:33

јадан је фудбал гдје кокеза председник,нек казе како је стекао капитал и одакле је

ОДГОВОРИТЕ