Kokeza: Da li sam nekad pomenuo smjenu Krstajića?

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza nije dao konkretan odgovor na pitanje o spekulacijama o navodnoj smjeni selektora "orlova" Mladena Krstajića, koji nije doputovao u Banjaluku iako je bio najavljen.

Fudbal 08.12.2018 | 11:00
Kokeza: Da li sam nekad pomenuo smjenu Krstajića?
Kokeza je u četvrtak uveče predvodio delegaciju Fudbalskog saveza Srbije na "Crveno-plavoj večeri" Fudbalskog kluba Borac u Banjaluci i okupljenim novinarima je najprije istakao da je jako zadovoljan što je došao u Republiku Srpsku.

"Prije svega jako mi je drago što sam u Banjaluci i Republici Srpskoj, koja ima posebno mjesto u mom srcu i uvijek se osjećam pozitivno i lijepo kad dođem. Posebna mi je čast što smo mi iz FSS došli da uveličamo manifestaciju Borca, kluba sa najvećom tradicijom i najvećim brendom Republike Srpske. Svi iz grada, republike, FS RS i mi iz FS Srbije naći ćemo način da pomognemo Borcu. Mislim da je došlo vrijeme da se Borac najprije vrati u Premijer ligu BiH, a onda za godinu, dvije, ne više od tri, titulu iz Sarajeva ili Mostara vrati u Banjaluku. Građani Banjaluke, ljudi u Srpskoj to zaslužuju", rekao je prvi čovjek FSS.

Nije tajna da Banjaluka podržava i navija za "orlove" i rado bi ugostila reprezentaciju Srbije. "Na tu temo smo razgovarali prije 10 ili 15 dana u FSS i ideja postoji. Vidjećemo da pronađemo način kako bismo to realizovali."

Srpski tim je pobjednik grupe u Ligi nacija, a nedavno je dobio i protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koji su po mišljenju Kokeze, veoma nezgodni i opasni.

"Postoje dva puta za plasman na Evropsko prvenstvo. Kroz kvalifikacije i kroz Ligu nacija, gdje smo zauzeli prvo mjesto. U našoj grupi kvalifikacija je aktuelni prvak Evrope Portugalija, tu su i Ukrajina, Litvanija i Luksemburg. Izuzetno teška grupa o čemu najbolje govori da je s nama evropski prvak, a pored toga smo na posljednjih pet utakmica izgubili od Ukrajine. Ali, to je prošlost i siguran sam da će domaćinskim pristupom naši fudbaleri, koji su iznijeli Ligu naciju, a i neki drugi koji sigurno zaslužuju poziv, uspjeti da obezbijede da se Srbija nađe na šampionatu Evrope."

A da li će ih kroz kvalifikacije voditi aktuelni selektor Mladen Krstajić, koji je bio najavljen na crveno-plavoj večeri Borca, ali se nije pojavio, Kokeza nije dao konkretan odgovor.

Beogradski mediji su u posljednje vrijeme "podgrijavali" atmosferu da je Krstajićeva smjena veoma izvjesna.

"Mediji izvještavaju i pišu šta misle da treba, to je u opisu njihovog posla. Ja ne znam da li ste nekad čuli moju izjavu na tu temu", izjavio je Kokeza, a na naše potpitanje da smo zato i željeli da saznamo jer smo dobili priliku, dodao je: "Odgovorio sam".

Predsjednik FSS je potom istakao da će FSS vremenom slijediti sva uputstva FIFA i UEFA kad je riječ o uvođenju video tehnologije iako je priznao da je to u ovom trenutku "teško pitanje".

"Razgovarali smo na temu VAR-a sa ljudima iz UEFA i FIFA, sačekaćemo još najmanje godinu dana jer je sama video tehnologija jako skupa i za klubove i za FSS, ali vjerujem da ćemo zajedno raditi na tome i očekujem da ukoliko to zaživi u UEFA i FIFA takmičenjima, u tom pravcu će raditi i FSS."

Na kraju, nije mogao da precizira da li će i kada Srbija odigrati prijateljski meč sa selekcijom Republike Srpske.

"Sve što bih rekao bi bilo nerealno i neozbiljno. Rekao sam da bi Srbija mogla da odigra neku prijateljsku utakmicu u Banjaluci, ali više od toga ne mogu da kažem jer nemam relevantne informacije. Moramo biti svjesni da sada prijateljskih mečeva gotovo i da nema otkako je uvedena Liga nacija, pa je i to dodatna otežavajuća okolnost. Zasad jedino znamo da će Srbija igrati jednu prijateljsku utakmicu u martu. Darko Kovačević i Nenad Bjeković se bave tim dijelom posla i u završnim su dogovorima sa jednom evropskom reprezentacijom", zaključio je Kokeza.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

pravoslavac

08.12.2018 11:33

jadan je fudbal gdje kokeza predsednik,nek kaze kako je stekao kapital i odakle je

ODGOVORITE