ЕЛ: "Васкрс" Реала у Истанбулу, Мицић без завршног ударца!

Мицић промашио за победу – Ефес "прокоцкао" +15 против Реала! Кошаркаши Анадолу Ефеса поражени су пред домаћом публиком од Реал Мадрида са 84:82, у 11. колу Евролиге.  Ефес ушао у четврту четвртину са 14 поена предности, па изгубио од актуелног европског првака.

Кошарка 07.12.2018 | 20:50
ЕЛ: "Васкрс" Реала у Истанбулу, Мицић без завршног ударца!
Мицић промашио победу, Ефесу мало и +15 против првака Европе! Српски репрезентативац и овога пута је био међу најистакнутијим играчима свог тима, али му је у завршници ипак задрхтала рука - 82:84.

Српски кошаркаш Василије Мицић одиграо је добар меч у дресу турског тима, али је у последњој деоници имао неке лоше одлуке и промашио је шут за победу.

МВП Евролиге за новембар меч је завршио са 15 поена, осам асистенција и индексом корисности – 15.

Мицић је одиграо сјајну трећу деоницу у којој је Ефес успео да оде на двоцифрену предност. Ипак, шампион Европе успео је да се врати у четвртој деоници и унесе драму у меч.

Ефес је одиграо лошу последњу четвртину, "краљевски клуб" успео је да се због грешака екипе Ергина Атмана врати и на крају оствари победу.

Српски кошаркаш имао је шут за победу, али није погодио тројку и на све то није стигао ни да направи фаул и ту је био крај меч.

Најефикаснији у победничком саставу био је Густаво Ајон са 20 поена, уз 11 скокова и 34 индексна поена. Љуљ је постигао 12, односно Томпкинс 10.

Код Ефеса Моерман је убацио 19, Ларкин 14, док је Плајс постигао 13 поена. Ефес сада има скор 8/3, а Реал 9/2.

Никад не потцењуј срце (класу, искуство) шампиона!

Кошаркаши Ефеса мислили су да је Реал нокаутиран и да ће рутински одрадити последњих 10 минута, али након 74:60 и пре тога максималних 69:54, стигао је "хладан туш" у виду 24:8 за "краљевиће", таман колико је требало за преокрет.

Ефес - Реал 82:84 (23:23, 29:22, 22:15, 8:24), у једном од дербија 11. кола Евролиге!

Тако је у окршају бодовно изједначених тимова Ефес (8-3) прекинуо серију од пет победа, док су Мадриђани избегли трећи узастопни пораз и стабилизовали се у врху табеле.

Након што су разиграни Густаво Ајон и на другој страни Ефесова лоша селекција шута и исхитрена решења у нападу поново учинили меч неизвесним, чинило се да је Адријан Моерман кошем из тешке позиције за 81:77 дао домаћину потребни импулс да у последња два минута издржи налет прекаљених изабраника Пабла Ласа.

На жалост Ефеса и његових навијача, који су у никад већем броју напунили олимпијску дворану "Синан Ердем", лопта након тога никако није хтела у кош. Данстон и Плајс промашили су зицере, до тада сјајни Моерман и Мицић тројке, да би репрезентативац Србије 30 секунди пре краја изгубио пету лопту на утакмици и дао шансу гостима да пређу у вођство.

Серхио Љуљ је после преузимања остао у изолацији са Тибором Плајсом на седам метара од коша, центар Ефеса га је фаулирао у покушају да избије лопту, а за Љуља је то био поклон који се не пропушта. Искористио је оба слободна бацања и Реал се нашао у вођству први пут још од половине другог квартала - 82:83!

Ергин Атаман узео је тајм-аут да нацрта акцију за победу, али то практично и није била акција. Василије Мицић брзо је упутио шут за три поена и промашио, што се после његовог и пада читаве екипе у четвртој четвртини могло и претпоставити.

Играчи Ефеса били су толико индиспонирани да нису стигли ни да направе фаул до неколико десетинки секунде пре краја, тако да је Руди Фернандез убацивши прво и намерно промашивши друго, ставио тачку на феноменалан повратак "краљевића".

Фантастична серија Анадолу Ефеса је завршена, а српски репрезентативац Василије Мицић пропустио је прилику да још једном буде херој победе свог тима. Екипа Ергина Атамана имала је на тацни првака Европе Реал Мадрид, али јој за то није било довољно ни 15 поена предности. Састав Пабла Ласа је одиграо фантастичну одбрану у последњој четвртини и прекинуо низ од два везана пораза - 82:84 (23:23, 29:22, 22:15, 8:24).

Српски репрезентативац и овога пута је био међу најистакнутијим играчима свог тима. Меч је окончао са 15 постигнутих поена, осам асистенција и две украдене лопте, али му је у последњем нападу свог тима ипак задрхтала рука, па је Краљевски клуб уздигнутог чела одлази из Истанбула.

На крају, играч утакмице је био Густаво Ајон, који је меч окончао са дабл-дабл учинком од 20 поена и 11 скокова, али и индексом од 34 поена. Да је победио домаћин, та улога би припала Адријену Моерману, али одлични Француз у последњој деоници, баш као ни Мицић, није успео да пронађе пут до славља.

У победничком саставу свој допринос донео је и повратник после повреде Серхио Љуљ (12 поена), а двоцифрен је био и Треј Томпкинс (10 поена, пет асистенција).

Ефес је био бољи тим више од три четвртине, али онда као да се уплашио победе над једним од најбољих екипа Старог континента. Шут, који је сјајно функционисао 30 минута одједном је стао, што је знатно квалитетнији противник знао да казни. Домаћин је у последњој деоници убацио свега осам поена, што је било недовољно да се сачува озбиљна залиха из финиша треће деонице.

Евролига, 11. коло:

Ефес - Реал 82:84

20.30 Басконија - ЦСКА
20.30 Панатинаикос - Фенербахче

четвртак

Будућност - Барселона 67:64
Дарушафака - Макаби 71:73
Жалгирис - Олимпијакос 83:75
Бајерн - Химки 72:65
Милано - Гран Канарија 86:94

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар