EL: "Vaskrs" Reala u Istanbulu, Micić bez završnog udarca!

Micić promašio za pobedu – Efes "prokockao" +15 protiv Reala! Košarkaši Anadolu Efesa poraženi su pred domaćom publikom od Real Madrida sa 84:82, u 11. kolu Evrolige.  Efes ušao u četvrtu četvrtinu sa 14 poena prednosti, pa izgubio od aktuelnog evropskog prvaka.

Košarka 07.12.2018 | 20:50
EL: "Vaskrs" Reala u Istanbulu, Micić bez završnog udarca!
Micić promašio pobedu, Efesu malo i +15 protiv prvaka Evrope! Srpski reprezentativac i ovoga puta je bio među najistaknutijim igračima svog tima, ali mu je u završnici ipak zadrhtala ruka - 82:84.

Srpski košarkaš Vasilije Micić odigrao je dobar meč u dresu turskog tima, ali je u poslednjoj deonici imao neke loše odluke i promašio je šut za pobedu.

MVP Evrolige za novembar meč je završio sa 15 poena, osam asistencija i indeksom korisnosti – 15.

Micić je odigrao sjajnu treću deonicu u kojoj je Efes uspeo da ode na dvocifrenu prednost. Ipak, šampion Evrope uspeo je da se vrati u četvrtoj deonici i unese dramu u meč.

Efes je odigrao lošu poslednju četvrtinu, "kraljevski klub" uspeo je da se zbog grešaka ekipe Ergina Atmana vrati i na kraju ostvari pobedu.

Srpski košarkaš imao je šut za pobedu, ali nije pogodio trojku i na sve to nije stigao ni da napravi faul i tu je bio kraj meč.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Gustavo Ajon sa 20 poena, uz 11 skokova i 34 indeksna poena. Ljulj je postigao 12, odnosno Tompkins 10.

Kod Efesa Moerman je ubacio 19, Larkin 14, dok je Plajs postigao 13 poena. Efes sada ima skor 8/3, a Real 9/2.

Nikad ne potcenjuj srce (klasu, iskustvo) šampiona!

Košarkaši Efesa mislili su da je Real nokautiran i da će rutinski odraditi poslednjih 10 minuta, ali nakon 74:60 i pre toga maksimalnih 69:54, stigao je "hladan tuš" u vidu 24:8 za "kraljeviće", taman koliko je trebalo za preokret.

Efes - Real 82:84 (23:23, 29:22, 22:15, 8:24), u jednom od derbija 11. kola Evrolige!

Tako je u okršaju bodovno izjednačenih timova Efes (8-3) prekinuo seriju od pet pobeda, dok su Madriđani izbegli treći uzastopni poraz i stabilizovali se u vrhu tabele.

Nakon što su razigrani Gustavo Ajon i na drugoj strani Efesova loša selekcija šuta i ishitrena rešenja u napadu ponovo učinili meč neizvesnim, činilo se da je Adrijan Moerman košem iz teške pozicije za 81:77 dao domaćinu potrebni impuls da u poslednja dva minuta izdrži nalet prekaljenih izabranika Pabla Lasa.

Na žalost Efesa i njegovih navijača, koji su u nikad većem broju napunili olimpijsku dvoranu "Sinan Erdem", lopta nakon toga nikako nije htela u koš. Danston i Plajs promašili su zicere, do tada sjajni Moerman i Micić trojke, da bi reprezentativac Srbije 30 sekundi pre kraja izgubio petu loptu na utakmici i dao šansu gostima da pređu u vođstvo.

Serhio Ljulj je posle preuzimanja ostao u izolaciji sa Tiborom Plajsom na sedam metara od koša, centar Efesa ga je faulirao u pokušaju da izbije loptu, a za Ljulja je to bio poklon koji se ne propušta. Iskoristio je oba slobodna bacanja i Real se našao u vođstvu prvi put još od polovine drugog kvartala - 82:83!

Ergin Ataman uzeo je tajm-aut da nacrta akciju za pobedu, ali to praktično i nije bila akcija. Vasilije Micić brzo je uputio šut za tri poena i promašio, što se posle njegovog i pada čitave ekipe u četvrtoj četvrtini moglo i pretpostaviti.

Igrači Efesa bili su toliko indisponirani da nisu stigli ni da naprave faul do nekoliko desetinki sekunde pre kraja, tako da je Rudi Fernandez ubacivši prvo i namerno promašivši drugo, stavio tačku na fenomenalan povratak "kraljevića".

Fantastična serija Anadolu Efesa je završena, a srpski reprezentativac Vasilije Micić propustio je priliku da još jednom bude heroj pobede svog tima. Ekipa Ergina Atamana imala je na tacni prvaka Evrope Real Madrid, ali joj za to nije bilo dovoljno ni 15 poena prednosti. Sastav Pabla Lasa je odigrao fantastičnu odbranu u poslednjoj četvrtini i prekinuo niz od dva vezana poraza - 82:84 (23:23, 29:22, 22:15, 8:24).

Srpski reprezentativac i ovoga puta je bio među najistaknutijim igračima svog tima. Meč je okončao sa 15 postignutih poena, osam asistencija i dve ukradene lopte, ali mu je u poslednjem napadu svog tima ipak zadrhtala ruka, pa je Kraljevski klub uzdignutog čela odlazi iz Istanbula.

Na kraju, igrač utakmice je bio Gustavo Ajon, koji je meč okončao sa dabl-dabl učinkom od 20 poena i 11 skokova, ali i indeksom od 34 poena. Da je pobedio domaćin, ta uloga bi pripala Adrijenu Moermanu, ali odlični Francuz u poslednjoj deonici, baš kao ni Micić, nije uspeo da pronađe put do slavlja.

U pobedničkom sastavu svoj doprinos doneo je i povratnik posle povrede Serhio Ljulj (12 poena), a dvocifren je bio i Trej Tompkins (10 poena, pet asistencija).

Efes je bio bolji tim više od tri četvrtine, ali onda kao da se uplašio pobede nad jednim od najboljih ekipa Starog kontinenta. Šut, koji je sjajno funkcionisao 30 minuta odjednom je stao, što je znatno kvalitetniji protivnik znao da kazni. Domaćin je u poslednjoj deonici ubacio svega osam poena, što je bilo nedovoljno da se sačuva ozbiljna zaliha iz finiša treće deonice.

Evroliga, 11. kolo:

Efes - Real 82:84

20.30 Baskonija - CSKA
20.30 Panatinaikos - Fenerbahče

četvrtak

Budućnost - Barselona 67:64
Darušafaka - Makabi 71:73
Žalgiris - Olimpijakos 83:75
Bajern - Himki 72:65
Milano - Gran Kanarija 86:94

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar