ПСЖ бодри 500 навијача, за половину специјалан режим!

Министарство спољних послова Француске још раније је позвало своје држављане да буду максимално пажљиви у српској престоници и да не покаују било какве знакове припадности или подршке Пари Сен Жермену.  Французи упозоравају на инциденте у БГ: Татон, албански симболи. . . ! Фудбалски клуб Пари Сен Жермен имаће у Београду 500 навијача, преноси париски медиј "Ле Паризијен".

Фудбал 10.12.2018 | 16:15
ПСЖ бодри 500 навијача, за половину специјалан режим!
Овај угледни портал у свом тексту упозорава на могуће сукобе између присталица два клуба, а спомињу и случај када је француски навијач Брис Татон убијен у Београду 2009. године.

"Од убиства навијача Тулуза Бриса Татона 2009. године, два француска клуба имала су прилику да играју у престоници Београда. Рен у августу 2011. и Бордо годину дана касније. Безбедност је била велика како би били спречени сукоби. Али навијача Рена и Бордоа било је веома мало. Сада ће 500 навијача Пари Сен Жермена бити у Београду за одлучујући меч у групној фази Лиге шампиона", пише "Ле Парисиен".

Такође, познато је да су избили нереди после меча ПСЖ и Звезде, па тако Французи упозоравају на могуће сукобе. Они наводе да две фракције нису у добрим односима и да се локалне власти Београда плаше провокација париских навијача као што су албански симболи.

Долазак навијача из Париза у Београд очекује да буде спроведен у три авионске туре. Они ће аутобусима бити спроведени до стадиона и неће им бити дозвољено да се слободно шетају улицама Београда, преноси француски лист.

После меча навијачи ће бити спроведени до аеродрома, како би се вратили за Француску. Министарство спољних послова Француске упозорава навијаче да схвате озбиљно све савете и да не показују обележја ПСЖ у Београду.

Утакмица између Црвене звезде и Пари Сен Жермена игра се у уторак од 21 сат. За оба клуба ово је веома важан дуел јер одлучује о пролазу даље. Звезда је последња у групи са четири бода, док је ПСЖ други са осам, али није обезбедио пласман у нокаут фазу.

Пари Сен Жермен ће у Београду имати подршку од око 500 својих навијача, пише Паризијен. Они ће као и сви досадашњи гости на стадиону Рајко Митић бити смештени у одвојени сектор, а како најављује познати лист из главног града Француске половину ће чинити она ватренија групација.

За такозване "ултрасе" биће успостављен посебни режим трансфера до стадиона у виду аутобуса, неће им бити омогућено слободно кретање по београдским улицама, а након утакмице биће преусмерени на аеродром одаклех око три ујутру чека лет за Париз.

Министарство спољних послова Француске још раније је позвало своје држављане да буду максимално пажљиви у српској престоници и да не покаују било какве знакове припадности или подршке Пари Сен Жермену.

Када је у питању екипа, њен лет је према писању Паризијена заказан за 12 часова.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар