PSŽ bodri 500 navijača, za polovinu specijalan režim!

Ministarstvo spoljnih poslova Francuske još ranije je pozvalo svoje državljane da budu maksimalno pažljivi u srpskoj prestonici i da ne pokauju bilo kakve znakove pripadnosti ili podrške Pari Sen Žermenu.  Francuzi upozoravaju na incidente u BG: Taton, albanski simboli. . . ! Fudbalski klub Pari Sen Žermen imaće u Beogradu 500 navijača, prenosi pariski medij "Le Parizijen".

Fudbal 10.12.2018 | 16:15
PSŽ bodri 500 navijača, za polovinu specijalan režim!
Ovaj ugledni portal u svom tekstu upozorava na moguće sukobe između pristalica dva kluba, a spominju i slučaj kada je francuski navijač Bris Taton ubijen u Beogradu 2009. godine.

"Od ubistva navijača Tuluza Brisa Tatona 2009. godine, dva francuska kluba imala su priliku da igraju u prestonici Beograda. Ren u avgustu 2011. i Bordo godinu dana kasnije. Bezbednost je bila velika kako bi bili sprečeni sukobi. Ali navijača Rena i Bordoa bilo je veoma malo. Sada će 500 navijača Pari Sen Žermena biti u Beogradu za odlučujući meč u grupnoj fazi Lige šampiona", piše "Le Parisien".

Takođe, poznato je da su izbili neredi posle meča PSŽ i Zvezde, pa tako Francuzi upozoravaju na moguće sukobe. Oni navode da dve frakcije nisu u dobrim odnosima i da se lokalne vlasti Beograda plaše provokacija pariskih navijača kao što su albanski simboli.

Dolazak navijača iz Pariza u Beograd očekuje da bude sproveden u tri avionske ture. Oni će autobusima biti sprovedeni do stadiona i neće im biti dozvoljeno da se slobodno šetaju ulicama Beograda, prenosi francuski list.

Posle meča navijači će biti sprovedeni do aerodroma, kako bi se vratili za Francusku. Ministarstvo spoljnih poslova Francuske upozorava navijače da shvate ozbiljno sve savete i da ne pokazuju obeležja PSŽ u Beogradu.

Utakmica između Crvene zvezde i Pari Sen Žermena igra se u utorak od 21 sat. Za oba kluba ovo je veoma važan duel jer odlučuje o prolazu dalje. Zvezda je poslednja u grupi sa četiri boda, dok je PSŽ drugi sa osam, ali nije obezbedio plasman u nokaut fazu.

Pari Sen Žermen će u Beogradu imati podršku od oko 500 svojih navijača, piše Parizijen. Oni će kao i svi dosadašnji gosti na stadionu Rajko Mitić biti smešteni u odvojeni sektor, a kako najavljuje poznati list iz glavnog grada Francuske polovinu će činiti ona vatrenija grupacija.

Za takozvane "ultrase" biće uspostavljen posebni režim transfera do stadiona u vidu autobusa, neće im biti omogućeno slobodno kretanje po beogradskim ulicama, a nakon utakmice biće preusmereni na aerodrom odakleh oko tri ujutru čeka let za Pariz.

Ministarstvo spoljnih poslova Francuske još ranije je pozvalo svoje državljane da budu maksimalno pažljivi u srpskoj prestonici i da ne pokauju bilo kakve znakove pripadnosti ili podrške Pari Sen Žermenu.

Kada je u pitanju ekipa, njen let je prema pisanju Parizijena zakazan za 12 časova.

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar