ЕЛ: Велики си, Жељко!

Најтрофејнији европски стручњак против "свог" Панатинаикоса забележиће 400. наступ у модерној историји Евролиге!

Кошарка 07.12.2018 | 19:00
ЕЛ: Велики си, Жељко!
Жељко Обрадовић се поново враћа у ОАКА Арену - на место највећих тренерских успеха. Српски стручњак ће опет за противника имати "свој" Панатинаикос, са којим је освојио пет европских титула! 

ПАО већ сада има четири победе мање од Фенера и практично притисак да тријумфује и на тај начин ојача позицију на табели која му у перспективи гарантује плеј-оф.

Популарни Жоц ће у Атини уписати још један јубилеј. Наиме, најтрофејнији стратег на Старом континенту забележиће 400. наступ у модерној историји Евролиге. Рођени Чачанин је седео на клупи Панатинаикоса 236 пута у елитном такмичењу, док је крај аут линије као тренер Фенера стајао 163 пута. Подсетимо, Обрадовићје први меч откако је Евролига под окриљем УЛЕБ-а одрадио у победи Панатинаикоса над Фортитудом из Болоње у ОАКА Арени (81:70).

Обрадовићу у леђа гледају Еторе Месина (300) кога би Ћави Пасквал (287) требало да престигне крајем фебруара (уколико преживи на ужареној клупи ПАО-а), следи још један српски тренер Душко Ивановић (277),Дејвид Блат (238)...

Свеукупно гледано, рачунајући и ЕЛ под командом ФИБА, Обрадовић је у 519 наврата био тренер у најјачем клупском надметању, будући да је са Партизаном, Бадалоном, Реал Мадридом, Бенетоном и Панатинаикосом остварио 120 наступа (од сезоне 1992/1993 до 2000/2001).

Укључујући и Сапорта куп, са Реалом и Бенетоном, Обрадовић је у досадашњој каријери водио 556 мечева на европској сцени. 

Велики си, Жељко.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар