EL: Veliki si, Željko!

Najtrofejniji evropski stručnjak protiv "svog" Panatinaikosa zabeležiće 400. nastup u modernoj istoriji Evrolige!

Košarka 07.12.2018 | 19:00
EL: Veliki si, Željko!
Željko Obradović se ponovo vraća u OAKA Arenu - na mesto najvećih trenerskih uspeha. Srpski stručnjak će opet za protivnika imati "svoj" Panatinaikos, sa kojim je osvojio pet evropskih titula! 

PAO već sada ima četiri pobede manje od Fenera i praktično pritisak da trijumfuje i na taj način ojača poziciju na tabeli koja mu u perspektivi garantuje plej-of.

Popularni Žoc će u Atini upisati još jedan jubilej. Naime, najtrofejniji strateg na Starom kontinentu zabeležiće 400. nastup u modernoj istoriji Evrolige. Rođeni Čačanin je sedeo na klupi Panatinaikosa 236 puta u elitnom takmičenju, dok je kraj aut linije kao trener Fenera stajao 163 puta. Podsetimo, Obradovićje prvi meč otkako je Evroliga pod okriljem ULEB-a odradio u pobedi Panatinaikosa nad Fortitudom iz Bolonje u OAKA Areni (81:70).

Obradoviću u leđa gledaju Etore Mesina (300) koga bi Ćavi Paskval (287) trebalo da prestigne krajem februara (ukoliko preživi na užarenoj klupi PAO-a), sledi još jedan srpski trener Duško Ivanović (277),Dejvid Blat (238)...

Sveukupno gledano, računajući i EL pod komandom FIBA, Obradović je u 519 navrata bio trener u najjačem klupskom nadmetanju, budući da je sa Partizanom, Badalonom, Real Madridom, Benetonom i Panatinaikosom ostvario 120 nastupa (od sezone 1992/1993 do 2000/2001).

Uključujući i Saporta kup, sa Realom i Benetonom, Obradović je u dosadašnjoj karijeri vodio 556 mečeva na evropskoj sceni. 

Veliki si, Željko.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar