Распуцаног Божинова траже у Грчкој!

Плата мања од 1. 000. 000 евра! Некадашњи нападач Партизана оживео каријеру код очуха.

Фудбал 12.12.2018 | 12:00
Распуцаног Божинова траже у Грчкој!
Фудбалски глобтортер од зиме на новој адреси. Ако се обистине најаве, Валери Божинов ће у јануару да напусти Ботев из Враце и пресели се у Грчку. Интересовање за некадашњег нападача Партизана показао је АЕЛ из Ларисе и, према медијским наводима, има добре шансе да га ангажује.

Божинова је лично контактирао италијански тренер Ђанлука Феста и изразио жељу да га види у екипи чији су чланови Срби, дефанзивац Александар Гојковић и везиста Радомир Милосављевић. Шансе за договор су реалне, уверавају Грци, а коначан одговор искусног шпица биће познат после 15. децембра, кад се завршава први део сезоне у Бугарској. АЕЛ не спада у ред богатим клубова, а ако је веровати информацијама из земље Хелена, ни захтеви Божинова нису велики и на име плате неће тражити милионски уговор, што наводи на закључак да је посао пред реализацијом.

Иначе, Божинов је летос, после раскида уговора са Ријеком, прихватио позив очуха Стојча Драмова и потписао уговор са Ботевом. У том тренутку клуб из Враце имао је две победе из пет кола, а сад је на учинку од седам тријумфа и три ремија после 18 рунди. Највише захваљујући баш Божинову, јер је на девет утакмица дао седам голова. Посебно распуцан био је у последње три рунде, кад је мрежу тресао четири пута, што је привукло интересовање Грка.

Божинов је у Ботев ионако стигао да би се спремио за нове изазове и према сопственом признању кренуо у нове изазове. Уосталом, навикао је да често мења клубове, пошто је током каријере био становник осам држава и носио дресове 15 екипа. Колекцију ће, вероватно, увећати на зиму.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар