Raspucanog Božinova traže u Grčkoj!

Plata manja od 1. 000. 000 evra! Nekadašnji napadač Partizana oživeo karijeru kod očuha.

Fudbal 12.12.2018 | 12:00
Raspucanog Božinova traže u Grčkoj!
Fudbalski globtorter od zime na novoj adresi. Ako se obistine najave, Valeri Božinov će u januaru da napusti Botev iz Vrace i preseli se u Grčku. Interesovanje za nekadašnjeg napadača Partizana pokazao je AEL iz Larise i, prema medijskim navodima, ima dobre šanse da ga angažuje.

Božinova je lično kontaktirao italijanski trener Đanluka Festa i izrazio želju da ga vidi u ekipi čiji su članovi Srbi, defanzivac Aleksandar Gojković i vezista Radomir Milosavljević. Šanse za dogovor su realne, uveravaju Grci, a konačan odgovor iskusnog špica biće poznat posle 15. decembra, kad se završava prvi deo sezone u Bugarskoj. AEL ne spada u red bogatim klubova, a ako je verovati informacijama iz zemlje Helena, ni zahtevi Božinova nisu veliki i na ime plate neće tražiti milionski ugovor, što navodi na zaključak da je posao pred realizacijom.

Inače, Božinov je letos, posle raskida ugovora sa Rijekom, prihvatio poziv očuha Stojča Dramova i potpisao ugovor sa Botevom. U tom trenutku klub iz Vrace imao je dve pobede iz pet kola, a sad je na učinku od sedam trijumfa i tri remija posle 18 rundi. Najviše zahvaljujući baš Božinovu, jer je na devet utakmica dao sedam golova. Posebno raspucan bio je u poslednje tri runde, kad je mrežu tresao četiri puta, što je privuklo interesovanje Grka.

Božinov je u Botev ionako stigao da bi se spremio za nove izazove i prema sopstvenom priznanju krenuo u nove izazove. Uostalom, navikao je da često menja klubove, pošto je tokom karijere bio stanovnik osam država i nosio dresove 15 ekipa. Kolekciju će, verovatno, uvećati na zimu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar