Атлетико нашао замјену за Дијега Косту!

Почиње Макси операција! Симеоне хоће налседника Каванија и Суареза. . .

Фудбал 09.12.2018 | 17:00
Атлетико нашао замјену за Дијега Косту!
Повреда Дијега Косте је упалила аларм у Атлетику. Искусни нападач је успешно оперисан, али ће паузирати минимум два месеца. Што значи да ће бити неизвестан за осмину финала Лиге шампиона. Чак и ако се опорави до тада, питање је у каквој ће форми бити. А Симеонеу је потребан још један нападач узГризмана.

Избор је пао на Максија Гомеза. Уругвајца који је пре годину и по дошао у Селту на мала врата, а потом експлодирао и постао један од најтраженијих младих нападача у Европи. Селта га је платила само 4.000.000 евра, а данас вреди десет пута више. Гомез је у дебитантској сезони постигао чак 17 голова у тиму попут Селте и скренуо пажњу да је реч о наследнику уругвајске лозе племенитих голгетера попут Форлана,Каванија, Суареза…

Још летос га је тражила Борусија Дортмунд, Вулверхемптон је нудио чак 30.000.000 евра, али је Селта одбила. Гомез има уговор до 2022. године уз откупну клаузулу од 50.000.000 евра. Клуб из Вига се пита за све и светсан је да ће тешко наплатити клаузулу, па је зато спреман на мали попуст.

Ателтико је већ достигао лимит од 293.000.000 евра за плате играча што значи да ће неко морати да оде како би се направило место за новог нападача. Први кандидати су летошња појачања Никола Калинић иЖелсон Мартинс који до сада нису показали много и могли би да отворе место за Уругвајца.

Додатна предност  за Максија је што би могао да буде лиценциран за наставак такмичења у Лиги шампиона.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар