Atletiko našao zamjenu za Dijega Kostu!

Počinje Maksi operacija! Simeone hoće nalsednika Kavanija i Suareza. . .

Fudbal 09.12.2018 | 17:00
Atletiko našao zamjenu za Dijega Kostu!
Povreda Dijega Koste je upalila alarm u Atletiku. Iskusni napadač je uspešno operisan, ali će pauzirati minimum dva meseca. Što znači da će biti neizvestan za osminu finala Lige šampiona. Čak i ako se oporavi do tada, pitanje je u kakvoj će formi biti. A Simeoneu je potreban još jedan napadač uzGrizmana.

Izbor je pao na Maksija Gomeza. Urugvajca koji je pre godinu i po došao u Seltu na mala vrata, a potom eksplodirao i postao jedan od najtraženijih mladih napadača u Evropi. Selta ga je platila samo 4.000.000 evra, a danas vredi deset puta više. Gomez je u debitantskoj sezoni postigao čak 17 golova u timu poput Selte i skrenuo pažnju da je reč o nasledniku urugvajske loze plemenitih golgetera poput Forlana,Kavanija, Suareza…

Još letos ga je tražila Borusija Dortmund, Vulverhempton je nudio čak 30.000.000 evra, ali je Selta odbila. Gomez ima ugovor do 2022. godine uz otkupnu klauzulu od 50.000.000 evra. Klub iz Viga se pita za sve i svetsan je da će teško naplatiti klauzulu, pa je zato spreman na mali popust.

Ateltiko je već dostigao limit od 293.000.000 evra za plate igrača što znači da će neko morati da ode kako bi se napravilo mesto za novog napadača. Prvi kandidati su letošnja pojačanja Nikola Kalinić iŽelson Martins koji do sada nisu pokazali mnogo i mogli bi da otvore mesto za Urugvajca.

Dodatna prednost  za Maksija je što bi mogao da bude licenciran za nastavak takmičenja u Ligi šampiona.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar