Тренер је на вријеме подвикнуо - долази Напредак!

Милојевић: Не бавим се статистиком, нити размишљам о ПСЖ! Владан Милојевић пред Напредак, од кога је Звезда изгубила последњи пут у Суперлиги пре 14 месеци, каже да такав низ није одраз доминације "црвено-белих".  Милојевић, свестан специфичног тренутка у ком се екипа налази, критиковао је играче после победе над Вождовцем и могао да буде само задовољан реакцијом у мечу са Спартаком. Ипак, најтежи суперлигашки испит тек следи, а онда и ПСЖ.

Фудбал 07.12.2018 | 20:40
Тренер је на вријеме подвикнуо - долази Напредак!
Милојевић је додао да се не бави статитистиком, нити размишља о сусрету са Пари Сен Жерменом у Лиги шампиона.

Звезда је последњи пут у Суперлиги изгубила 1. октобра 2017. године у Крушевцу (1:0), али Милојевић није желео томе да придаје велику пажњу.

"Нисмо толико доминанти, нити је слаба лига, не бавим се статистиком, занима само наредна утакмица. Екипе су веома добре, ми се фоксуриамо само на себе и драго ми је да играчи одрађују оно што вежбамо на тренинзима", рекао је Милојевић на конференцији за медије на стадиону "Рајко Митић".

Милојевић је позвао навијаче да пруже подршку у утакмици која има хуманитарни карактер за помоћ српском народу на Космету.

"Улазимо у циљну равнину првенства, остало је још недељу дана и три тешке утакмице. Најпре Напредак, неугодина екипа што се нас тиче, прошле сезоне био је резултат који је био, али није показао стање на терену. Напредак је стабилан суперлигаш, има континуитет и увек игра надахнуто против нас, посебно у Београду".

Према његовим речима, потребна је пуна концентрација како би Црвена звезда дошла до нова три бода.

"Не размишљамо о Пари Сен Жермену, увек је следећа утакмица најбитнија", рекао је Милојевић, уз напомену да се голман Милан Борјан добро осећа после повреде у Суботици.

Баш због честих повреда тренер Звезде каже да га радује што има велики фонд играча.

"Имамо дубок 'ростер', често сам то напомињао... Многи заслужују да играју, али нема толико простора. Повреде су саставни део такмичења, у последње време смо имали те проблеме, а сад се сви враћају полако сви. Има и засићености, али професионалци смо и покушавамо да игноришемо то. Морамо да будемо фокусурани", завршио је он.

Колико савладавање одбрана суперлигашких ривала на Стадиону "Рајко Митић", подједнак проблем за фудбалере Црвене звезде прошле и ове јесени била је концентрација и игнорисање предстојећих искушења у Европи.

Савладавање овог тешког изазова, пред којим се тренер Владан Милојевић нашао узастопним пласманима у Лигу Европе и Лигу шампиона, клуб из Љутице Богдана помогао је јачањем такмичарског погона прошлог лета након чега је шеф струке добио више опција него у сезони 2017/18.

Тада је, тачније 1. октобра прошле године, Милојевић доживео једини пораз на клупи црвено-белих у 57 дуела Суперлиге од којих је 49 завршено победама. Напредак је пре 13 и по месеци у Крушевцу савладао госте из Београда резултатом 1:0, само четири дана после великог емотивног пражњења у незаборавној победи над Келном на "Маракани" којом је изборено и пролеће на међународној сцени.

Свестан специфичности у ком се екипа налази, пред улазак у двонедељну серију мечева током које ће шампион дочекати Пари сен Жермен у још једном сусрету који (можда) доноси пролеће у Европи, Милојевић је прошлог викенда подвикнуо и искритиковао екипу за приказано у победи над Вождовцем код куће (2:0). Играчи за које се одлучио прошле недеље за дуел са "змајевима" нису задовољили његове стандарде, без обзира на то што је истог дана повећана предност над Партизаном на 13 бодова.

Рекао је да очекује више и да не сме бити потцењивања противника, после чега је у среду у Суботици могао да буде прилично задовољан реакцијом екипе у победи над Спартаком (1:3).

"Не размишљамо о Пари сен Жермену, увек је следећа утакмица најбитнија", поновио је Милојевић овог петка током пресс конференције у Љутице Богдана, уз напомену да се голман Милан Борјан добро осећа после повреде у Суботици.

"Имамо дубок 'ростер', често сам то напомињао... Многи заслужују да играју, али нема толико простора. Повреде су саставни део такмичења, у последње време смо имали те проблеме, а сад се сви враћају полако сви. Има и засићености, али професионалци смо и покушавамо да игноришемо то. Морамо да будемо фокусурани", додао је.

"Нисмо толико доминанти, нити је слаба лига, не бавим се статистиком, занима само наредна утакмица. Екипе су јако добре, ми се фоксуриамо само на себе и драго ми је да играчи одрађују оно што вежбамо на тренинзима", прокоментарисао је у једном тренутку, упитан за скор 17-2-0 (53:11) и предност од девет бодова над Радничким, односно 13 над Партизаном.

Милојевић је позвао навијаче да пруже подршку у утакмици која има хуманитарни карактер за помоћ српском народу на Космету.

"Улазимо у циљну равнину првенства, остало је још недељу дана и три тешке утакмице. Најпре Напредак, неугодина екипа што се нас тиче, прошле сезоне био је резултат који је био, али није показао стање на терену. Напредак је стабилан суперлигаш, има континуитет и увек игра надахнуто против нас, посебно у Београду".

Дерби 20. кола почиње у суботу од 19 часова уз директан пренос на ТВ Аренаспорт.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар