Trener je na vrijeme podviknuo - dolazi Napredak!

Milojević: Ne bavim se statistikom, niti razmišljam o PSŽ! Vladan Milojević pred Napredak, od koga je Zvezda izgubila poslednji put u Superligi pre 14 meseci, kaže da takav niz nije odraz dominacije "crveno-belih".  Milojević, svestan specifičnog trenutka u kom se ekipa nalazi, kritikovao je igrače posle pobede nad Voždovcem i mogao da bude samo zadovoljan reakcijom u meču sa Spartakom. Ipak, najteži superligaški ispit tek sledi, a onda i PSŽ.

Fudbal 07.12.2018 | 20:40
Trener je na vrijeme podviknuo - dolazi Napredak!
Milojević je dodao da se ne bavi statitistikom, niti razmišlja o susretu sa Pari Sen Žermenom u Ligi šampiona.

Zvezda je poslednji put u Superligi izgubila 1. oktobra 2017. godine u Kruševcu (1:0), ali Milojević nije želeo tome da pridaje veliku pažnju.

"Nismo toliko dominanti, niti je slaba liga, ne bavim se statistikom, zanima samo naredna utakmica. Ekipe su veoma dobre, mi se foksuriamo samo na sebe i drago mi je da igrači odrađuju ono što vežbamo na treninzima", rekao je Milojević na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

Milojević je pozvao navijače da pruže podršku u utakmici koja ima humanitarni karakter za pomoć srpskom narodu na Kosmetu.

"Ulazimo u ciljnu ravninu prvenstva, ostalo je još nedelju dana i tri teške utakmice. Najpre Napredak, neugodina ekipa što se nas tiče, prošle sezone bio je rezultat koji je bio, ali nije pokazao stanje na terenu. Napredak je stabilan superligaš, ima kontinuitet i uvek igra nadahnuto protiv nas, posebno u Beogradu".

Prema njegovim rečima, potrebna je puna koncentracija kako bi Crvena zvezda došla do nova tri boda.

"Ne razmišljamo o Pari Sen Žermenu, uvek je sledeća utakmica najbitnija", rekao je Milojević, uz napomenu da se golman Milan Borjan dobro oseća posle povrede u Subotici.

Baš zbog čestih povreda trener Zvezde kaže da ga raduje što ima veliki fond igrača.

"Imamo dubok 'roster', često sam to napominjao... Mnogi zaslužuju da igraju, ali nema toliko prostora. Povrede su sastavni deo takmičenja, u poslednje vreme smo imali te probleme, a sad se svi vraćaju polako svi. Ima i zasićenosti, ali profesionalci smo i pokušavamo da ignorišemo to. Moramo da budemo fokusurani", završio je on.

Koliko savladavanje odbrana superligaških rivala na Stadionu "Rajko Mitić", podjednak problem za fudbalere Crvene zvezde prošle i ove jeseni bila je koncentracija i ignorisanje predstojećih iskušenja u Evropi.

Savladavanje ovog teškog izazova, pred kojim se trener Vladan Milojević našao uzastopnim plasmanima u Ligu Evrope i Ligu šampiona, klub iz Ljutice Bogdana pomogao je jačanjem takmičarskog pogona prošlog leta nakon čega je šef struke dobio više opcija nego u sezoni 2017/18.

Tada je, tačnije 1. oktobra prošle godine, Milojević doživeo jedini poraz na klupi crveno-belih u 57 duela Superlige od kojih je 49 završeno pobedama. Napredak je pre 13 i po meseci u Kruševcu savladao goste iz Beograda rezultatom 1:0, samo četiri dana posle velikog emotivnog pražnjenja u nezaboravnoj pobedi nad Kelnom na "Marakani" kojom je izboreno i proleće na međunarodnoj sceni.

Svestan specifičnosti u kom se ekipa nalazi, pred ulazak u dvonedeljnu seriju mečeva tokom koje će šampion dočekati Pari sen Žermen u još jednom susretu koji (možda) donosi proleće u Evropi, Milojević je prošlog vikenda podviknuo i iskritikovao ekipu za prikazano u pobedi nad Voždovcem kod kuće (2:0). Igrači za koje se odlučio prošle nedelje za duel sa "zmajevima" nisu zadovoljili njegove standarde, bez obzira na to što je istog dana povećana prednost nad Partizanom na 13 bodova.

Rekao je da očekuje više i da ne sme biti potcenjivanja protivnika, posle čega je u sredu u Subotici mogao da bude prilično zadovoljan reakcijom ekipe u pobedi nad Spartakom (1:3).

"Ne razmišljamo o Pari sen Žermenu, uvek je sledeća utakmica najbitnija", ponovio je Milojević ovog petka tokom press konferencije u Ljutice Bogdana, uz napomenu da se golman Milan Borjan dobro oseća posle povrede u Subotici.

"Imamo dubok 'roster', često sam to napominjao... Mnogi zaslužuju da igraju, ali nema toliko prostora. Povrede su sastavni deo takmičenja, u poslednje vreme smo imali te probleme, a sad se svi vraćaju polako svi. Ima i zasićenosti, ali profesionalci smo i pokušavamo da ignorišemo to. Moramo da budemo fokusurani", dodao je.

"Nismo toliko dominanti, niti je slaba liga, ne bavim se statistikom, zanima samo naredna utakmica. Ekipe su jako dobre, mi se foksuriamo samo na sebe i drago mi je da igrači odrađuju ono što vežbamo na treninzima", prokomentarisao je u jednom trenutku, upitan za skor 17-2-0 (53:11) i prednost od devet bodova nad Radničkim, odnosno 13 nad Partizanom.

Milojević je pozvao navijače da pruže podršku u utakmici koja ima humanitarni karakter za pomoć srpskom narodu na Kosmetu.

"Ulazimo u ciljnu ravninu prvenstva, ostalo je još nedelju dana i tri teške utakmice. Najpre Napredak, neugodina ekipa što se nas tiče, prošle sezone bio je rezultat koji je bio, ali nije pokazao stanje na terenu. Napredak je stabilan superligaš, ima kontinuitet i uvek igra nadahnuto protiv nas, posebno u Beogradu".

Derbi 20. kola počinje u subotu od 19 časova uz direktan prenos na TV Arenasport.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar