Против Игокее нам је потребна сва могућа енергија!

Тренер Партизана Андреа Тринкијери рекао је да је Игокеа незгодан противник пред дуел две екипе у АБА лиги.  Партизан у Лакташима: "Свака утакмица нам је пресудна"! Црно-бели спремни за наставак регионалног такмичења и за већи значај својих наредних мечева.

Кошарка 07.12.2018 | 19:15
Против Игокее нам је потребна сва могућа енергија!
Пауза је готова и АБА лигаши спремни су за наставак сезоне.

Екипа Партизана радила је у Београду током ФИБА "прозора" и припремала се за суботње гостовање Игокеи, на које одлази после низа тешких новембарских утакмица.

Тим Андрее Тринкијерија играће у дворани Игокее у суботу у 17 часова, уз директан пренос на ТВ Арена спорт, а италијански стручњак тражи од својих играча да сву енергију усмере ка том мечу и да је изнесу на паркет.

Италијан је истакао да ће црно-бели у сваком тренутку предстојеће утакмице морати да уложе сву енергију коју имају.

Након паузе због квалификационих мечева за одлазак на Светско првенство, утакмицама десетог кола наставља се такмичење у АБА лиги, а кошаркаши Партизана ће сутра гостовати Игокеи.

"Очекује нас веома незгодан противник, екипа која има пуно талента и која у последње време постиже више од 100 поена по утакмици. Појачали су се са неколико искусних играча... Опасни су и са спољних и са унутрашњих позиција, али ми морамо гледати себе и сопствене снаге употребити да против таквог противника направимо резултат који желимо", рекао је Тринкијери за клупски сајт.

Игокеа је уочи паузе "освежила" и појачала екипу доласком некадашњим играча Партизана Оливера Лафајета и Данила Анђушића, а након тих потеза уследиле су две ефикасне партије и победе против Олимпије и Морнара.

Уочи сутрашњег меча, оба тима имају исти учинак у регионалној лиги - четири победе и пет пораза.

"Биће тешка утакмица, с пуно борбе, а да бисмо играли како желимо морамо у сваком тренутку уложити сву енергију коју имамо", рекао је Тринкијери.

Капитен црно-белих Новица Величковић рекао је да верује у тријумф.

"Свака утакмица у АБА лиги је за нас од пресудног значаја. Игокеа се добро појачала, подигла форму и жели да у том ритму настави и после паузе. С друге стране, ми морамо да одиграмо и чврсто и паметно, како бисмо увели утакмицу у ритам који нама одговара и како бисмо се у Београд вратили с победом", рекао је Величковић.

"Подршка с трибина у Лакташима нам је увек давала неку додатну снагу, а верујем да ће због важности утакмице, број наших навијача у хали, сутра бити још већи", нагласио је Величковић.

Полако почиње да се захуктава борба за пласман у плеј-оф АБА лиге и зато је за Партизан сваки меч важан.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар