Protiv Igokee nam je potrebna sva moguća energija!

Trener Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da je Igokea nezgodan protivnik pred duel dve ekipe u ABA ligi.  Partizan u Laktašima: "Svaka utakmica nam je presudna"! Crno-beli spremni za nastavak regionalnog takmičenja i za veći značaj svojih narednih mečeva.

Košarka 07.12.2018 | 19:15
Protiv Igokee nam je potrebna sva moguća energija!
Pauza je gotova i ABA ligaši spremni su za nastavak sezone.

Ekipa Partizana radila je u Beogradu tokom FIBA "prozora" i pripremala se za subotnje gostovanje Igokei, na koje odlazi posle niza teških novembarskih utakmica.

Tim Andree Trinkijerija igraće u dvorani Igokee u subotu u 17 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport, a italijanski stručnjak traži od svojih igrača da svu energiju usmere ka tom meču i da je iznesu na parket.

Italijan je istakao da će crno-beli u svakom trenutku predstojeće utakmice morati da ulože svu energiju koju imaju.

Nakon pauze zbog kvalifikacionih mečeva za odlazak na Svetsko prvenstvo, utakmicama desetog kola nastavlja se takmičenje u ABA ligi, a košarkaši Partizana će sutra gostovati Igokei.

"Očekuje nas veoma nezgodan protivnik, ekipa koja ima puno talenta i koja u poslednje vreme postiže više od 100 poena po utakmici. Pojačali su se sa nekoliko iskusnih igrača... Opasni su i sa spoljnih i sa unutrašnjih pozicija, ali mi moramo gledati sebe i sopstvene snage upotrebiti da protiv takvog protivnika napravimo rezultat koji želimo", rekao je Trinkijeri za klupski sajt.

Igokea je uoči pauze "osvežila" i pojačala ekipu dolaskom nekadašnjim igrača Partizana Olivera Lafajeta i Danila Anđušića, a nakon tih poteza usledile su dve efikasne partije i pobede protiv Olimpije i Mornara.

Uoči sutrašnjeg meča, oba tima imaju isti učinak u regionalnoj ligi - četiri pobede i pet poraza.

"Biće teška utakmica, s puno borbe, a da bismo igrali kako želimo moramo u svakom trenutku uložiti svu energiju koju imamo", rekao je Trinkijeri.

Kapiten crno-belih Novica Veličković rekao je da veruje u trijumf.

"Svaka utakmica u ABA ligi je za nas od presudnog značaja. Igokea se dobro pojačala, podigla formu i želi da u tom ritmu nastavi i posle pauze. S druge strane, mi moramo da odigramo i čvrsto i pametno, kako bismo uveli utakmicu u ritam koji nama odgovara i kako bismo se u Beograd vratili s pobedom", rekao je Veličković.

"Podrška s tribina u Laktašima nam je uvek davala neku dodatnu snagu, a verujem da će zbog važnosti utakmice, broj naših navijača u hali, sutra biti još veći", naglasio je Veličković.

Polako počinje da se zahuktava borba za plasman u plej-of ABA lige i zato je za Partizan svaki meč važan.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar