Послије паузе - четири дана АБА лиге!

Регионално такмичење враћа се овог викенда.

Кошарка 07.12.2018 | 18:45
Послије паузе - четири дана АБА лиге!
Двонедељни предах у АБА лиги је завршен.

После новембарског "прозора" ФИБА квалификација и "брејка" у регионалном такмичењу и Еврокупу, најбољи тимови у региону опет ће заиграти једни против других, у 10. "јадранском" колу.

Предстојећа рунда трајаће од петка до понедељка и започеће у Загребу, где ће Цедевита покушати да продужи тријумфални низ четвртом узастопном победом. Гост у тамошњем Дому спортова биће Олимпија, на челу са српским тренером Александром Никитовићем.

Љубљанчани су на дебију некадашњег Звездиног тренера савладали ФМП у Стожицама, током паузе су се растали са америчким беком Скотијем Рејнолдсом и дали још значајнију улогу Јану Шпану. На претходних девет гостовања Цедевити, Олимпија је остварила само једну победу и не само због тога није потребно наглашавати ко је фаворит у првој утакмици кола.

Дан касније, у суботу, на терен ће два српска представника.

Партизан ће од 17 часова гостовати Игокеи у Лакташима, где ће га дочекати некадашњи бек црно-белих Данило Анђушић. Биће то први меч екипе Андрее Тринкијерија после тешке новембарске серије, на терену на којем је Партизан гостовао осам пута и тријумфовао три пута.

Игокеа је у прошлом колу остварила значајан тријумф на гостовању у Бару, па дочекује дуел против црно-белих са узастопним победама против Олимпије и Морнара.

Истог дана, у суботу од 21, ФМП ће дочекати на свом паркету управо Морнар, у утакмици која је посебно значајна за посрнуле госте, актуелне "фењераше" табеле. "Пантери" и ове сезоне имају "јак" домаћи терен, на којем су остварили три од своје четири "јадранске" победе и сутра ће покушати то да искористе за "подизање" после узастопних пораза против Цедевите и Олимпије.

Дан касније, у недељу ће бити одиграна само једна утакмица, Звезда - Задар.

Тим Милана Томића играће у црвено-белом "Пиониру" после скоро месец дана и биће велики фаворит у мечу на којем ће домаћи размишљати и о Еврокупу, јер их у среду на истом месту очекује вероватно пресудна утакмица против Бреше.

Такмичарска рунда биће завршена у понедељак, утакмицом Крка - Цибона и дербијем кола, Будућност - Мега.

Бранилац регионалне титуле у четвртак је у "Морачи" савладао Барселону и додатно повећаног самопоуздања ће дочекати најпријатније изненађење сезоне - екипу Дејана Милојевића. Подгоричани су се стабилизовали после лошег почетка сезоне и без обзира на чињеницу да играју екипе са деобе другог места, ипак ће бити такође велики фаворити.

По свему судећи, чека нас узбудљива "јадранска" рунда.

Парови 10. кола:

у петак

Цедевита - Олимпија 20.00

у суботу

Игокеа - Партизан 17.00
ФМП - Морнар 21.00

у недељу

Звезда - Задар 19.00

у понедељак

Крка - Цибона 18.00
Будућност - Мега 21.00

Табела: Звезда 9-0, Будућност 7-2, Мега 7-2, Цедевита 5-4, Партизан 4-5, ФМП 4-5, Игокеа 4-5, Задар 3-6, Олимпија 3-6, Цибона 3-6, Крка 3-6, Морнар 2-7.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар