Poslije pauze - četiri dana ABA lige!

Regionalno takmičenje vraća se ovog vikenda.

Košarka 07.12.2018 | 18:45
Poslije pauze - četiri dana ABA lige!
Dvonedeljni predah u ABA ligi je završen.

Posle novembarskog "prozora" FIBA kvalifikacija i "brejka" u regionalnom takmičenju i Evrokupu, najbolji timovi u regionu opet će zaigrati jedni protiv drugih, u 10. "jadranskom" kolu.

Predstojeća runda trajaće od petka do ponedeljka i započeće u Zagrebu, gde će Cedevita pokušati da produži trijumfalni niz četvrtom uzastopnom pobedom. Gost u tamošnjem Domu sportova biće Olimpija, na čelu sa srpskim trenerom Aleksandrom Nikitovićem.

Ljubljančani su na debiju nekadašnjeg Zvezdinog trenera savladali FMP u Stožicama, tokom pauze su se rastali sa američkim bekom Skotijem Rejnoldsom i dali još značajniju ulogu Janu Španu. Na prethodnih devet gostovanja Cedeviti, Olimpija je ostvarila samo jednu pobedu i ne samo zbog toga nije potrebno naglašavati ko je favorit u prvoj utakmici kola.

Dan kasnije, u subotu, na teren će dva srpska predstavnika.

Partizan će od 17 časova gostovati Igokei u Laktašima, gde će ga dočekati nekadašnji bek crno-belih Danilo Anđušić. Biće to prvi meč ekipe Andree Trinkijerija posle teške novembarske serije, na terenu na kojem je Partizan gostovao osam puta i trijumfovao tri puta.

Igokea je u prošlom kolu ostvarila značajan trijumf na gostovanju u Baru, pa dočekuje duel protiv crno-belih sa uzastopnim pobedama protiv Olimpije i Mornara.

Istog dana, u subotu od 21, FMP će dočekati na svom parketu upravo Mornar, u utakmici koja je posebno značajna za posrnule goste, aktuelne "fenjeraše" tabele. "Panteri" i ove sezone imaju "jak" domaći teren, na kojem su ostvarili tri od svoje četiri "jadranske" pobede i sutra će pokušati to da iskoriste za "podizanje" posle uzastopnih poraza protiv Cedevite i Olimpije.

Dan kasnije, u nedelju će biti odigrana samo jedna utakmica, Zvezda - Zadar.

Tim Milana Tomića igraće u crveno-belom "Pioniru" posle skoro mesec dana i biće veliki favorit u meču na kojem će domaći razmišljati i o Evrokupu, jer ih u sredu na istom mestu očekuje verovatno presudna utakmica protiv Breše.

Takmičarska runda biće završena u ponedeljak, utakmicom Krka - Cibona i derbijem kola, Budućnost - Mega.

Branilac regionalne titule u četvrtak je u "Morači" savladao Barselonu i dodatno povećanog samopouzdanja će dočekati najprijatnije iznenađenje sezone - ekipu Dejana Milojevića. Podgoričani su se stabilizovali posle lošeg početka sezone i bez obzira na činjenicu da igraju ekipe sa deobe drugog mesta, ipak će biti takođe veliki favoriti.

Po svemu sudeći, čeka nas uzbudljiva "jadranska" runda.

Parovi 10. kola:

u petak

Cedevita - Olimpija 20.00

u subotu

Igokea - Partizan 17.00
FMP - Mornar 21.00

u nedelju

Zvezda - Zadar 19.00

u ponedeljak

Krka - Cibona 18.00
Budućnost - Mega 21.00

Tabela: Zvezda 9-0, Budućnost 7-2, Mega 7-2, Cedevita 5-4, Partizan 4-5, FMP 4-5, Igokea 4-5, Zadar 3-6, Olimpija 3-6, Cibona 3-6, Krka 3-6, Mornar 2-7.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar