Косановић извријеђао новинарку: Иди кући, спремај ручак!

Косановић изазвао скандал и вређао новинарку: Иди кући и спремај ручак! Тренер крушевачког Напретка Милорад Косановић направио је скандал на конференцији за медије пред утакмицу са Црвеном звездом.  Тренер крушевачког Напретка Милорад Косановић каубојски се опоходио према новинарки "Спортског журнала" која му је поставила фудбалско питање. "Звезда је већ шампион, идемо у Београд да се играмо", каже Косановић пред меч у Београду.

Фудбал 07.12.2018 | 17:45
Косановић извријеђао новинарку: Иди кући, спремај ручак!
Косановић је вербално напао сарадницу "Спортског журнала", преноси овај београдски лист.

"Не могу да слушам глупости… Иди кући и спремај ручак", поручио јој је Косановић на питање које је било постављено Енверу Аливодићу.

Тренер Напретка је у том тренутку прекинуо конференцију и напустио салу.

Фудбалски тренери могу да буду нервозни, бесни и љути, поготово када њихова екипа не одигра добро, претпри пораз (заслужен или незаслужен), када је њихов тим оштећен, буде жртва неправде... Али, и у таквим ситуацијама треба се смирити и пробати да нађеш аекватне речи.

Оваквих примера има, има и примера када су даване "јаче" изјаве него што је требало, има изјава из афекта. Али, чуди поступак тренера крушевачког Напретка Милорада Косановића, који се дискриминаторски понео према новинарки "Спортског журнала" на конференцијиа за новинаре уочи утакмице против Црвене звезде у 20. колу Супрелиге у Београду (субота, 19 часова, ТВ пренос Арена спорт 1).

Новинарка је питала Косановића о претходној утакмици и промене тактике у мечу са Пролетером и зашто се није пробало дугим лоптама по тешком терену. Заправо, питање је било упућено играчу Енверу Аливодићу, који је такође био учесник конференцији за медије.

Косановић се умешао и нервозно одбрусио:

"Не могу да слушам глупости, госпођа је умислила да познаје фудбал. Иди кући, спремај ручак!".

Дијалог је настављен, па је на опаску новинарке да је "већи нарцис од Муриња", експлодирао и упутио низ непримерених речи (псовки) ,објављено је у тексту у данашњем "Журналу".

Осим што је био груб и неваспитан, Косановићев иступ и реакција је дискриминаторска и заслужује критику и осуду.

Иначе, Косановић је већ дуже време у сукобу са новинарком поменутог листа, а пре тог инциндента на конференцији о самом гостовању Звезди је рекао:

"Идемо да одиграмо тамо што боље можемо. Имаћемо изванредне услове, терен је изванредан без обзира на временске прилике... Резултат није у првом плану. Ми можемо да га желимо, али морамо да будемо реални. Исто тако смо свесни да ако будемо играли како ми можемо, то ће бити веома лепа утакмица. Можда и неизвесна".

"Журнал" је најавио тужбу уз речи да је "полна дискриминација постала актуелна на Напретковим конференцијама за медије", а у тексту подсетио и на неке од Косановићевих испада у прошлости.

Аливодић верује да ће Крушевљани пружити добар отпор.

"Сигурно је да нас очекује тешка утакмица. Звезда има два тима, подједнако добра. Ми ћемо покушати да искористимо своју шансу. Сигурно је да не идемо да се бранимо и мислим да ће бити добра утакмица. Ниједна екипа која игра против нас се не пита само она, па тако ни Звезда", рекао је искусни Аливодић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар