Kosanović izvrijeđao novinarku: Idi kući, spremaj ručak!

Kosanović izazvao skandal i vređao novinarku: Idi kući i spremaj ručak! Trener kruševačkog Napretka Milorad Kosanović napravio je skandal na konferenciji za medije pred utakmicu sa Crvenom zvezdom.  Trener kruševačkog Napretka Milorad Kosanović kaubojski se opohodio prema novinarki "Sportskog žurnala" koja mu je postavila fudbalsko pitanje. "Zvezda je već šampion, idemo u Beograd da se igramo", kaže Kosanović pred meč u Beogradu.

Fudbal 07.12.2018 | 17:45
Kosanović izvrijeđao novinarku: Idi kući, spremaj ručak!
Kosanović je verbalno napao saradnicu "Sportskog žurnala", prenosi ovaj beogradski list.

"Ne mogu da slušam gluposti… Idi kući i spremaj ručak", poručio joj je Kosanović na pitanje koje je bilo postavljeno Enveru Alivodiću.

Trener Napretka je u tom trenutku prekinuo konferenciju i napustio salu.

Fudbalski treneri mogu da budu nervozni, besni i ljuti, pogotovo kada njihova ekipa ne odigra dobro, pretpri poraz (zaslužen ili nezaslužen), kada je njihov tim oštećen, bude žrtva nepravde... Ali, i u takvim situacijama treba se smiriti i probati da nađeš aekvatne reči.

Ovakvih primera ima, ima i primera kada su davane "jače" izjave nego što je trebalo, ima izjava iz afekta. Ali, čudi postupak trenera kruševačkog Napretka Milorada Kosanovića, koji se diskriminatorski poneo prema novinarki "Sportskog žurnala" na konferencijia za novinare uoči utakmice protiv Crvene zvezde u 20. kolu Suprelige u Beogradu (subota, 19 časova, TV prenos Arena sport 1).

Novinarka je pitala Kosanovića o prethodnoj utakmici i promene taktike u meču sa Proleterom i zašto se nije probalo dugim loptama po teškom terenu. Zapravo, pitanje je bilo upućeno igraču Enveru Alivodiću, koji je takođe bio učesnik konferenciji za medije.

Kosanović se umešao i nervozno odbrusio:

"Ne mogu da slušam gluposti, gospođa je umislila da poznaje fudbal. Idi kući, spremaj ručak!".

Dijalog je nastavljen, pa je na opasku novinarke da je "veći narcis od Murinja", eksplodirao i uputio niz neprimerenih reči (psovki) ,objavljeno je u tekstu u današnjem "Žurnalu".

Osim što je bio grub i nevaspitan, Kosanovićev istup i reakcija je diskriminatorska i zaslužuje kritiku i osudu.

Inače, Kosanović je već duže vreme u sukobu sa novinarkom pomenutog lista, a pre tog incindenta na konferenciji o samom gostovanju Zvezdi je rekao:

"Idemo da odigramo tamo što bolje možemo. Imaćemo izvanredne uslove, teren je izvanredan bez obzira na vremenske prilike... Rezultat nije u prvom planu. Mi možemo da ga želimo, ali moramo da budemo realni. Isto tako smo svesni da ako budemo igrali kako mi možemo, to će biti veoma lepa utakmica. Možda i neizvesna".

"Žurnal" je najavio tužbu uz reči da je "polna diskriminacija postala aktuelna na Napretkovim konferencijama za medije", a u tekstu podsetio i na neke od Kosanovićevih ispada u prošlosti.

Alivodić veruje da će Kruševljani pružiti dobar otpor.

"Sigurno je da nas očekuje teška utakmica. Zvezda ima dva tima, podjednako dobra. Mi ćemo pokušati da iskoristimo svoju šansu. Sigurno je da ne idemo da se branimo i mislim da će biti dobra utakmica. Nijedna ekipa koja igra protiv nas se ne pita samo ona, pa tako ni Zvezda", rekao je iskusni Alivodić.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar