Томпсон и Шимунић...?!

Патриотизам Хрвата често прераста у национализам! Председник УЕФА Александар Чеферин гостовао је на Факултету политичких наука у Љубљани и дотакао се дешавања у фудбалу, али и у репрезентацији Хрватске.  Челник УЕФА о Томпсону и национализму у Хрватској. . .  Марко Перковић Томпсон у аутобусу са репрезентативцима Хрватске током прославе пласмана овог тима у финале Мундијала - и даље се прича о томе.

Фудбал 07.12.2018 | 21:45
Томпсон и Шимунић...?!
Скоро пет мјесеци од финала Свјетског првенства у Русији и бурне, али и контроверзне прославе на улицама Загреба која је услиједила по повратку поражених финалиста у Хрватску, говори се о уласку Марка Перковића Томпсона у аутобус са "ватренима".

Први човјек Европске фудбалске уније, Александер Чеферин, изјавио је да репрезентацију Хрватске патриотизам води до успјеха, али да је грешка што прераста у национализам када на прославама пјева Томпсон.

''Нашим играчима недостаје мало више поноса када играју за репрезентацију. Погледајте Модрића и Манџукића код Хрватске. Не морају да играју за репрезентацију, али су поносни што то раде'', рекао је Чеферин.

Осврнуо се и на наступ Марка Перковића Томпсона на дочеку у Загребу.

"Хрвати су посебни. Патриотизам их је водио до успеха, али тај патриотизам често прерасте у национализам што је грешка", рекао је Чеферин. 

Чеферин се приликом гостовања на Факултету политичких наука у Љубљани дотакао и инцидента Јосипа Шимунића када је послије пласмана на Мундијал у Бразил са навијачима викао усташку паролу "за дом спремни" и касније суспензијом окончао каријеру.

"Знамо сви за инцидент Јосипа Шимунића који је својевремно направио када је викао ‘за дом спремни’ и тако завршио фудбалску каријеру јер му је због тога било забрањено да игра на Мундијалу. Неко би требало да схвати да су велики узор младима", закључио је први човек УЕФА.

Текстови Томпсонових песама препуни су усташтва, мржње према Србима, говори се о идејама Велике Хрватске и славе злочини фашиста у ратовима на овим просторима. Упркос томе, он је омиљени извођач не само репрезентативаца ове земље, већ и читаве плејаде њених политичара на власти и у опозицији.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар