Џикић: Пронашли смо начин да преживимо!

Тренер Будућности сматра да би Барселона од хипотетичких пет дуела та два тима у наредних пет дана, добила свих пет. . .

Кошарка 07.12.2018 | 16:15
Џикић: Пронашли смо начин да преживимо!
Александар Џикић изјавио је на конференцији за новинаре да је његов тим победио Барселону упркос лошем здравственом билтену и великом проблему који је искрснуо већ у петом минуту утакмице.

"Требало би да будем задовољан, победили смо Барселону, али мало сам уморан и нисам до краја свестан шта смо урадили. Честитке играчима и хвала нашим навијачима, који су поново напунили дворану и чија подршка нам је веома важна", почео је шеф струке Будућности, која сада има скор у Евролиги 3-8, од тога 3-2 у последњих пет кола.

"Екипа нам није у најбољем моменту што се тиче здравља. Поред тога је наш једини плејмејкер рано запао у проблеме са фауловима, али пронашли смо начин да преживимо... Да одиграмо пет утакмица са Барселоном у наредних пет дана, вероватно би они добили свих пет, али вечерас смо ми победници".

Уследила су новинарска питања... Прво, више констатација, да су "плави" побили тезу да у Евролиги могу да победе само уз висок проценат шута за три поена.

"Знаш колико ме занима шта причају... Кад год смо сами, ми ћемо да шутнемо. Зашто? Зато што ти људи знају и могу да шутирају. Да ли треба да забраним Шеховићу да шутира? Нисам будала... Оставили смо Барселону на 64 поена, нисмо се ни ми претргли учинком у нападу, али шта да радимо. Тако је како је".

Иако је утакмица имала драматичну завршницу, Џикић је оценио да су је "преломили" Коти Кларк, Петар Поповић и Сеад Шеховић још у првом полувремену, успешно мењајући Гордића који је принудно седео на клупи.

Говорећи о припреми меча и тактичким задацима, подсетио је да због повреда није могао да рачуна на Николу Ивановића, Алексу Илића и Зорана Николића, док је Коти Кларк играо болестан.

"Спремали смо се колико смо могли. Нама Омић игра преко бола, на своју одговорност. Тренирали смо у доста чудном саставу. Немамо играче који могу да одглуме Анту Томића, једног од три најбоља центра у Европи. Генерално смо се договорили неке ствари, шта ћемо да ризикујемо, шта нећемо, шта не сме да се деси ни по коју цену... Сад би било лако да паметујем, али не желим то. Петак је слободан дан, па идемо даље. До утакмице са Мегом (у понедељак, у 10. колу АБА лиге - прим. аут) се сигурно ништа неће променити".



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар