Džikić: Pronašli smo način da preživimo!

Trener Budućnosti smatra da bi Barselona od hipotetičkih pet duela ta dva tima u narednih pet dana, dobila svih pet. . .

Košarka 07.12.2018 | 16:15
Džikić: Pronašli smo način da preživimo!
Aleksandar Džikić izjavio je na konferenciji za novinare da je njegov tim pobedio Barselonu uprkos lošem zdravstvenom biltenu i velikom problemu koji je iskrsnuo već u petom minutu utakmice.

"Trebalo bi da budem zadovoljan, pobedili smo Barselonu, ali malo sam umoran i nisam do kraja svestan šta smo uradili. Čestitke igračima i hvala našim navijačima, koji su ponovo napunili dvoranu i čija podrška nam je veoma važna", počeo je šef struke Budućnosti, koja sada ima skor u Evroligi 3-8, od toga 3-2 u poslednjih pet kola.

"Ekipa nam nije u najboljem momentu što se tiče zdravlja. Pored toga je naš jedini plejmejker rano zapao u probleme sa faulovima, ali pronašli smo način da preživimo... Da odigramo pet utakmica sa Barselonom u narednih pet dana, verovatno bi oni dobili svih pet, ali večeras smo mi pobednici".

Usledila su novinarska pitanja... Prvo, više konstatacija, da su "plavi" pobili tezu da u Evroligi mogu da pobede samo uz visok procenat šuta za tri poena.

"Znaš koliko me zanima šta pričaju... Kad god smo sami, mi ćemo da šutnemo. Zašto? Zato što ti ljudi znaju i mogu da šutiraju. Da li treba da zabranim Šehoviću da šutira? Nisam budala... Ostavili smo Barselonu na 64 poena, nismo se ni mi pretrgli učinkom u napadu, ali šta da radimo. Tako je kako je".

Iako je utakmica imala dramatičnu završnicu, Džikić je ocenio da su je "prelomili" Koti Klark, Petar Popović i Sead Šehović još u prvom poluvremenu, uspešno menjajući Gordića koji je prinudno sedeo na klupi.

Govoreći o pripremi meča i taktičkim zadacima, podsetio je da zbog povreda nije mogao da računa na Nikolu Ivanovića, Aleksu Ilića i Zorana Nikolića, dok je Koti Klark igrao bolestan.

"Spremali smo se koliko smo mogli. Nama Omić igra preko bola, na svoju odgovornost. Trenirali smo u dosta čudnom sastavu. Nemamo igrače koji mogu da odglume Antu Tomića, jednog od tri najbolja centra u Evropi. Generalno smo se dogovorili neke stvari, šta ćemo da rizikujemo, šta nećemo, šta ne sme da se desi ni po koju cenu... Sad bi bilo lako da pametujem, ali ne želim to. Petak je slobodan dan, pa idemo dalje. Do utakmice sa Megom (u ponedeljak, u 10. kolu ABA lige - prim. aut) se sigurno ništa neće promeniti".



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar