Џикић: Имали смо среће, Барселона је била боља!

Кошаркаши Будућности су направили велико изненађење у 11. колу Евролиге победом над екипом Барселоне од 67:64.

Кошарка 07.12.2018 | 11:15
Џикић: Имали смо среће, Барселона је била боља!
Био је то трећи тријумф изабраника Александра Џикића у овој сезони елитног такмичења, остварен после драме у финишу.

Тренер кошаркаша Будућности је непосредно по завршетку меча рекао да је његов тим имао доста среће и да је могло бити и другачије.

"Мислим да смо имали доста среће на крају. Били су бољи тим. Успели смо донекле да их надскочимо. Сваки меч у Евролиги је подједнако тежак", рекао је Џикић. 

Он се захвалио навијачима на великој подршци, а драго му је што се показало да овај тим може да добије меч и када му не иде при шуту за три поена. 

"Хвала играчима и навијачима, који су испунили дворану. Много нам значи њихова подршка. Наш тим није у најбољем моменту што се тиче повреда, на почетку је Гордић ушао у проблем са фауловима, али знали смо како да преживимо. Да играмо наредних пет мечева са њима, вероватно би нас добили пет пута, али не и вечерас. Баш ме брига шта причају, ми ћемо да шутирамо када можемо и када смо сами, нећемо да настављамо игру. Шта да радим, да забраним Шеховићу да шутира... Имамо играче који имају добар шут", признао је Џикић. 

Он каже да се његови момци нису уплашили неизвесног финиша. 

"Утакмицу су преломили Поповић, Сеад Шеховић и Коти Кларк, када су били на терену, јер је Гордић био ван игре. Чега да се плашим, да изгубим од Барселоне? Нисмо добили Барсу двоцифреном разликом, па да прекорим играче", поручио је Џикић. 

Кларк Коти је утакмицу завршио са девет постигнутих поена. 

"Одлична победа. Истина, тешко остварена, била је ово веома тешка утакмица за нас. Борили смо се до краја и на крају, награђени смо победом", рекао је амерички кошаркаш. 

Његов сународник Ерл Кларк је уз Немању Гордића био најефикаснији са 12 постигнутих поена. 

"Изашли смо и покушали да играмо чврсту и јаку одбрану. Играли смо своју кошарку, свако је допринео, свако је у одређеним моментима играо добро и када је тако, нормално је и да победите. Наша је жеља да играмо у свом стилу и да се боримо. Жеља нам је да остваримо што је могуће више победа, а ова је без сумње велика", рекао је Кларк.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар