Džikić: Imali smo sreće, Barselona je bila bolja!

Košarkaši Budućnosti su napravili veliko iznenađenje u 11. kolu Evrolige pobedom nad ekipom Barselone od 67:64.

Košarka 07.12.2018 | 11:15
Džikić: Imali smo sreće, Barselona je bila bolja!
Bio je to treći trijumf izabranika Aleksandra Džikića u ovoj sezoni elitnog takmičenja, ostvaren posle drame u finišu.

Trener košarkaša Budućnosti je neposredno po završetku meča rekao da je njegov tim imao dosta sreće i da je moglo biti i drugačije.

"Mislim da smo imali dosta sreće na kraju. Bili su bolji tim. Uspeli smo donekle da ih nadskočimo. Svaki meč u Evroligi je podjednako težak", rekao je Džikić. 

On se zahvalio navijačima na velikoj podršci, a drago mu je što se pokazalo da ovaj tim može da dobije meč i kada mu ne ide pri šutu za tri poena. 

"Hvala igračima i navijačima, koji su ispunili dvoranu. Mnogo nam znači njihova podrška. Naš tim nije u najboljem momentu što se tiče povreda, na početku je Gordić ušao u problem sa faulovima, ali znali smo kako da preživimo. Da igramo narednih pet mečeva sa njima, verovatno bi nas dobili pet puta, ali ne i večeras. Baš me briga šta pričaju, mi ćemo da šutiramo kada možemo i kada smo sami, nećemo da nastavljamo igru. Šta da radim, da zabranim Šehoviću da šutira... Imamo igrače koji imaju dobar šut", priznao je Džikić. 

On kaže da se njegovi momci nisu uplašili neizvesnog finiša. 

"Utakmicu su prelomili Popović, Sead Šehović i Koti Klark, kada su bili na terenu, jer je Gordić bio van igre. Čega da se plašim, da izgubim od Barselone? Nismo dobili Barsu dvocifrenom razlikom, pa da prekorim igrače", poručio je Džikić. 

Klark Koti je utakmicu završio sa devet postignutih poena. 

"Odlična pobeda. Istina, teško ostvarena, bila je ovo veoma teška utakmica za nas. Borili smo se do kraja i na kraju, nagrađeni smo pobedom", rekao je američki košarkaš. 

Njegov sunarodnik Erl Klark je uz Nemanju Gordića bio najefikasniji sa 12 postignutih poena. 

"Izašli smo i pokušali da igramo čvrstu i jaku odbranu. Igrali smo svoju košarku, svako je doprineo, svako je u određenim momentima igrao dobro i kada je tako, normalno je i da pobedite. Naša je želja da igramo u svom stilu i da se borimo. Želja nam je da ostvarimo što je moguće više pobeda, a ova je bez sumnje velika", rekao je Klark.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar