Шта сад с Рачићем?!

Валенсија на раскрсници. . .

Фудбал 09.12.2018 | 21:15
Шта сад с Рачићем?!
Четири месеца је чекао Урош Рачич на деби у Валенсији и дочекао га у Купу краља на Местаљи против трећелигаша Евра. Валенсија је подбацила у том мечу, а једна од ретких светлих тачака је управо био млади српски репрезентативац.

Навијачи и јавност су били одушевљени оним што је показао Рачич. Довољно да се тренер Марселино нађе пред питањем: Шта даље са Рачићем?

„Чими ми се да му је потребан ранг изнад да би наставио да напредује“, рекао је Марселино.

Бивши Звездин везиста је од почетка сезоне сакупљао минутажу и искуство у Б тиму Валенсије који се такмичи у трећелигашком рангу. Марселино је управо мислио на то и наговестио да би за Рачића можда најбоље било да напредак настави у неком друголигашком клубу. Очигледно је да према Марселиновимречима не може више да напредује у трећелигашком фудбалу, али и да га тренер Валенсије не види у блиским плановима за први тим.

Дакле, чека се неки клуб иуз Сегунде који би у јануару изашао са планом за позајмицу Рачића и обезбедио му минуте у јачој конкуренцији. Полусезона у друголигашком такмичењу би младом везисти додала на самопоуздању и искуству, а од лета би опет конкурисао за први тим Валенсије са којом има уговор до 2022. године.

Наравно, постоји и опција да Рачић инсистра на останку на Местаљи и да се бори за место у првом тиму. На дебију је показао да може.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар