Šta sad s Račićem?!

Valensija na raskrsnici. . .

Fudbal 09.12.2018 | 21:15
Šta sad s Račićem?!
Četiri meseca je čekao Uroš Račič na debi u Valensiji i dočekao ga u Kupu kralja na Mestalji protiv trećeligaša Evra. Valensija je podbacila u tom meču, a jedna od retkih svetlih tačaka je upravo bio mladi srpski reprezentativac.

Navijači i javnost su bili oduševljeni onim što je pokazao Račič. Dovoljno da se trener Marselino nađe pred pitanjem: Šta dalje sa Račićem?

„Čimi mi se da mu je potreban rang iznad da bi nastavio da napreduje“, rekao je Marselino.

Bivši Zvezdin vezista je od početka sezone sakupljao minutažu i iskustvo u B timu Valensije koji se takmiči u trećeligaškom rangu. Marselino je upravo mislio na to i nagovestio da bi za Račića možda najbolje bilo da napredak nastavi u nekom drugoligaškom klubu. Očigledno je da prema Marselinovimrečima ne može više da napreduje u trećeligaškom fudbalu, ali i da ga trener Valensije ne vidi u bliskim planovima za prvi tim.

Dakle, čeka se neki klub iuz Segunde koji bi u januaru izašao sa planom za pozajmicu Račića i obezbedio mu minute u jačoj konkurenciji. Polusezona u drugoligaškom takmičenju bi mladom vezisti dodala na samopouzdanju i iskustvu, a od leta bi opet konkurisao za prvi tim Valensije sa kojom ima ugovor do 2022. godine.

Naravno, postoji i opcija da Račić insistra na ostanku na Mestalji i da se bori za mesto u prvom timu. Na debiju je pokazao da može.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar