Сеск - никад јефтинији!

Ако би пронашао форму на Сан Сиру могао би да се испостави као багателна куповина Милана.

Фудбал 11.12.2018 | 08:00
Сеск - никад јефтинији!
Док је харао у дресу Арсенала за њега се отимала цела Европа. Отишао је те 2011. у Барселону за 34.000.000 евра – још се у то време клубови нису гађали милионима – а 2014. и назад у Енглеску, овог пута у Челси, за 33.000.000. Међутим, у међувремену су протекле четири године и Сеск Фабрегас више није онај стари због чега је ове јесени у Челсију одиграо свега 138 минута у Премијер лиги.

Логично, искусни Шпанац, двоструки европски и једном светски првак са Фуријом, није задовољан статусом у Лондону, па се упркос жељи Мауриција Сарија да га задржи на Стамфорду већ неко време спекулише о његовој селидби у Милан.

Италијанска штампа данас доноси и финансијске детаље потенцијалне куповине која би – под условом да Фабрегас пронађе форму на Сан Сиру – могла да се испостави као багателна.

Фабрегасов уговор наиме истиче следећег лета, па Челси не може да тражи више од 12.000.000 евра, а питање је да ли ће му Росонери платити и толико. Милан игра на карту играча, јер сматра да ће Фабрегас пре изабрати европског великана него неки тамо Хадерсфилд који би без проблема пљунуо тај новац на сто.

У разоговору са Сесковим менаџером Дареном Дином – иначе сином бившег извршног директора Арсенала Дејвида Дина, тек да не буде да само код нас има непотизма – представници Милана су према сазнајима Газете дело спорт Фабрегасу понудили уговор на две и по године, вредан 4.000.000 евра по сезони. Дакле, 10.000.000 евра за те две и по године.

Чак и ако би Милан исплатио свих 12.000.000 евра Челсију све скупа бисмо дошли до суме од 22.000.000. У данашњем фудбалу права ситница за таквог мајстора. Под условом наравно да Фабрегас у ногама још има снаге за те две сезоне. Са тим Шпанцима се никад не зна. Милион је примера асова који су фудбалски “умрли”, а онда потпуно помахнитали на годину или две кад би осетили да се у њих поново верује. Уосталом, утисак је и да би Серија А у овим годинама много боље легла Фабрегасу него физикална Премијер лига.

Чека се одговор из Лондона. Па ако Фабрегас каже да Милан ће напасти Челси тражећи попуст.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар