Sesk - nikad jeftiniji!

Ako bi pronašao formu na San Siru mogao bi da se ispostavi kao bagatelna kupovina Milana.

Fudbal 11.12.2018 | 08:00
Sesk - nikad jeftiniji!
Dok je harao u dresu Arsenala za njega se otimala cela Evropa. Otišao je te 2011. u Barselonu za 34.000.000 evra – još se u to vreme klubovi nisu gađali milionima – a 2014. i nazad u Englesku, ovog puta u Čelsi, za 33.000.000. Međutim, u međuvremenu su protekle četiri godine i Sesk Fabregas više nije onaj stari zbog čega je ove jeseni u Čelsiju odigrao svega 138 minuta u Premijer ligi.

Logično, iskusni Španac, dvostruki evropski i jednom svetski prvak sa Furijom, nije zadovoljan statusom u Londonu, pa se uprkos želji Mauricija Sarija da ga zadrži na Stamfordu već neko vreme spekuliše o njegovoj selidbi u Milan.

Italijanska štampa danas donosi i finansijske detalje potencijalne kupovine koja bi – pod uslovom da Fabregas pronađe formu na San Siru – mogla da se ispostavi kao bagatelna.

Fabregasov ugovor naime ističe sledećeg leta, pa Čelsi ne može da traži više od 12.000.000 evra, a pitanje je da li će mu Rosoneri platiti i toliko. Milan igra na kartu igrača, jer smatra da će Fabregas pre izabrati evropskog velikana nego neki tamo Hadersfild koji bi bez problema pljunuo taj novac na sto.

U razogovoru sa Seskovim menadžerom Darenom Dinom – inače sinom bivšeg izvršnog direktora Arsenala Dejvida Dina, tek da ne bude da samo kod nas ima nepotizma – predstavnici Milana su prema saznajima Gazete delo sport Fabregasu ponudili ugovor na dve i po godine, vredan 4.000.000 evra po sezoni. Dakle, 10.000.000 evra za te dve i po godine.

Čak i ako bi Milan isplatio svih 12.000.000 evra Čelsiju sve skupa bismo došli do sume od 22.000.000. U današnjem fudbalu prava sitnica za takvog majstora. Pod uslovom naravno da Fabregas u nogama još ima snage za te dve sezone. Sa tim Špancima se nikad ne zna. Milion je primera asova koji su fudbalski “umrli”, a onda potpuno pomahnitali na godinu ili dve kad bi osetili da se u njih ponovo veruje. Uostalom, utisak je i da bi Serija A u ovim godinama mnogo bolje legla Fabregasu nego fizikalna Premijer liga.

Čeka se odgovor iz Londona. Pa ako Fabregas kaže da Milan će napasti Čelsi tražeći popust.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar