Крофна са глазуром од ваниле...!

. . . која има невероватну моћ додавања! Никола Јокић игра фантастично од почетка сезоне и један је од најбољих кошаркаша у НБА лиги.

Кошарка 09.12.2018 | 14:30
Крофна са глазуром од ваниле...!
Српски центар најзаслужнији је што Денвер Нагетси имају изузетан скор у прве 24 утакмице, укупно 17 победа и 7 пораза, и што заузимају прво место на Западу.

Момак из Сомбора просечно бележи 16,5 поена, уз 9,6 скокова и 7,8 асистенција по мечу, забележио је 18 трипл-даблова у каријери, чиме је одушевио и новинаре америчког портала "тхерингер.цом".

Они су у свом тексту посвећеном двадесетпеторици играча који су обележили старт сезоне у најјачој лиги света Николу ставили на 12. позицију, испред имена као што су Кајри Ирвинг, Пол Џорџ, Џими Батлер, Виктор Оладипо, Демар Дерозан, Никола Вучевић, Расел Вестбрук…. 

"Скините ме и трајно ми отворите очи испред екрана на којем се смењују снимци Јокићевог умећа додавања, као у филму ‘А Цлоцкwорк Оранге’. Начин на који организује игру би био вредан бола. Та 213 центиметара висока и 113 килограма тешка крофна са глазуром од ваниле може да додаје као ретко који играч на свету, са свих делова паркета, у свим ситуацијама", сликовито је један од новинара почео опис Јокићеве игре. 

Даље се у тексту наводи да је Србин био одличан плејмејкер и током боравка у Мега Бемаксу, али је да је тренутно препород обостран – и Денвера и самог играча. 

"Јокић је био сјајан додавач и преко океана, али већина кошева које је постизао су долазили са ниског поста или додавања у транзицији. Нагетси су ојачали Николу тако што су своје нападе конципирали претежно преко њега, сваке сезоне све више. Нису имали избора – Јокић је постао све бољи. На пример, 23-годишњак је све динамичнији кад има лопту у рукама, што је додатно појачало његову креативност", закључује се у тексту. 

Српски кошаркаш једини је центар међу двадесет најбољих асистената са 186 успешних додавања у прва 24 сусрета.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар