Krofna sa glazurom od vanile...!

. . . koja ima neverovatnu moć dodavanja! Nikola Jokić igra fantastično od početka sezone i jedan je od najboljih košarkaša u NBA ligi.

Košarka 09.12.2018 | 14:30
Krofna sa glazurom od vanile...!
Srpski centar najzaslužniji je što Denver Nagetsi imaju izuzetan skor u prve 24 utakmice, ukupno 17 pobeda i 7 poraza, i što zauzimaju prvo mesto na Zapadu.

Momak iz Sombora prosečno beleži 16,5 poena, uz 9,6 skokova i 7,8 asistencija po meču, zabeležio je 18 tripl-dablova u karijeri, čime je oduševio i novinare američkog portala "theringer.com".

Oni su u svom tekstu posvećenom dvadesetpetorici igrača koji su obeležili start sezone u najjačoj ligi sveta Nikolu stavili na 12. poziciju, ispred imena kao što su Kajri Irving, Pol Džordž, Džimi Batler, Viktor Oladipo, Demar Derozan, Nikola Vučević, Rasel Vestbruk…. 

"Skinite me i trajno mi otvorite oči ispred ekrana na kojem se smenjuju snimci Jokićevog umeća dodavanja, kao u filmu ‘A Clockwork Orange’. Način na koji organizuje igru bi bio vredan bola. Ta 213 centimetara visoka i 113 kilograma teška krofna sa glazurom od vanile može da dodaje kao retko koji igrač na svetu, sa svih delova parketa, u svim situacijama", slikovito je jedan od novinara počeo opis Jokićeve igre. 

Dalje se u tekstu navodi da je Srbin bio odličan plejmejker i tokom boravka u Mega Bemaksu, ali je da je trenutno preporod obostran – i Denvera i samog igrača. 

"Jokić je bio sjajan dodavač i preko okeana, ali većina koševa koje je postizao su dolazili sa niskog posta ili dodavanja u tranziciji. Nagetsi su ojačali Nikolu tako što su svoje napade koncipirali pretežno preko njega, svake sezone sve više. Nisu imali izbora – Jokić je postao sve bolji. Na primer, 23-godišnjak je sve dinamičniji kad ima loptu u rukama, što je dodatno pojačalo njegovu kreativnost", zaključuje se u tekstu. 

Srpski košarkaš jedini je centar među dvadeset najboljih asistenata sa 186 uspešnih dodavanja u prva 24 susreta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar