У каквом је стању био Ђоковић прије повратка?

Гебхарт Фил Грич, кондициони тренер Новака Ђоковића, открио је да је српски тенисер био у веома лошем стању на почетку сезоне.

Тенис 08.12.2018 | 22:45
У каквом је стању био Ђоковић прије повратка?
Фил Грич је заједно са Марјаном Вајдом поново почео да тренира Ђоковића у априлу и један је од најзаслужнијих за повратак на прво место на АТП листи.

Међутим, није све било тако добро на почетку.

"Нико није помишљао да је ово могуће у мају месецу. Новак је био у великом проблему – није обраћао пажњу на детаље, физички је био неспреман и много тога је фалило у игри. Пре свега, имао је ментални проблем јер није знао где је", рекао је Фил Грич за аустријске медије. 

Он је истакао да се код Новака брзо вратила жеља јер је био свестан да мора хитно да реагује. 

"Морали смо да радимо на сваком аспекту. Најважније је да је пронашао мотив и концентрацију. Био је свестан да је потребно да ради више, да уложи више – то је и учинио. Живео је по правилима тениса. Знао је да, ако жели да сруши рекорде, то мора да уради ускоро. На крају крајева, има 31 годину". 

Како каже, врхунац форме је стигао и пре него што су у тиму очекивали. 

"Када смо се поново окупи, Новак ме је питао да ли ће имати шансу да поново освоји Гренд слем. Поставили смо УС опен као циљ за повратак, у Паризу је био добар, али се већ на Вимблдону вратио сјајан осећај. Опет је демонстрирао психичку снагу". 

А шта је довело до раскида сарадње крајем 2016. године? 

"Сви смо били исцрпљени. Провели смо заједно много година, недеља, дана, сати… Напраљено и неколико грешака. Пре Ролан Гароса 2016. је био уморан, али је скупио снагу и уложио све у једини Гренд слем који није освојио. Тада је дошао до једине титуле која му је недостајала. Постао је шампион свих највећих турнира и било му је потребно неколико месеци да се одмори", закључио је Фил Грич.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар